5 NÁPADŮ NA VÁNOČNÍ OZDOBY DOMÁCÍ VÝROBY

ČOKOLÁDOVÁ BÁBOVKA SE SVAŘENÝM VÍNEM A ZÁZVOREM
18.12.2023
KRABIČKY NA DROBNÉ DÁRKY + ŠABLONA
21.12.2023

Cink, cink, cililink... Taky už za dveřmi slyšíte něžné cinkání? Nebo to snad cinká vaše andělské zvonění? Ať už je to cokoliv, oznamuje nám to, že odbývá čas i pro ty nejposlednější opozdilce v objednávání dárků.

Tak abychom vám ten čas trochu zpříjemnili, nabízíme pár tipů, jak si letos zpestřit vánoční ozdoby. Ne každý je fanoušek klasických foukaných skleněných baněk nebo třpytivých flitrovaných moderních ozdob. Však ony ty přírodní tóny mají také něco do sebe!

Tak zapomeňte na všechen ten shon pojďte vyrábět skřítky z borových šišek a sušit pomeranče!

Pamatuju si, jak jsme jako děti sušili pomerančové slupky na sběr do školy a jak to krásně vonělo. I jak jsem o mnoho let později sušila od konce listopadu pomerančová kolečka, abych je měla na originální ozdobu svých vánočních dárků. Dneska je to jednodušší: pokud máte sušičku ovoce, budete mít základ těchto krásných a voňavých ozdob hotový za pár hodin. Přidejte trochu koření a nádherné ozdoby jsou na světě.

Z těchto andílků mají udělané ozdoby třeba na stromečku u nás ve školce, tam na jejich výrobu použili stránky ze starých zpěvníků a vypadají z nich naprosto úžasně. Použít ale můžete i papírové tašky nebo další „odpadní“ materiál, který vám přijde pod ruku, výroba je opravdu jednoduchá a andělíčci jsou velmi efektní!

Máte-li to štěstí, že vám někde v okolí rostou modříny nebo borovice, vyrazte na sběr jejich drobných šišek. Jsou z nich totiž náramně krásné šiškové ozdoby, doplnit je můžete korálky, stužkami, provázkem a dalšími dekoračními kousky, poslouží i kousek borové větvičky. 

Ať už na ně zpracujete starý papír, který už by jinak neměl žádné využití, nebo zakoupíte sadu pásků na tzv. quilling a základní surovinu tak budete mít rovnou nachystanou, slibujeme, že tahle výroba vás bude bavit. Chce to mít trochu trpělivosti a dobře lepící lepidlo a výsledek v podobě nádherných vloček na sebe nenechá dlouho čekat. Zavěste je na stromeček nebo do oken, radost udělají všude.

Šiškoví skřítci jsou klasika, která nezklamala moji babičku stejně jako nezklame moje děti. Materiály, které se na jejich výrobu používají, se samozřejmě proměnili stejně jako vkus různých generací, tělo z borové šišky je ale základ, který přetrvá věky. Stačí k ní mít lepidlo a kousky barevných látek a za chvíli je celá armáda hotová.


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.