ZÁCLONY DO JARNÍCH OKEN

SLAVÍME SVŮJ JARNÍ DEN
7.3.2018
VAJÍČKA SE ZÁZVOREM A POMERANČEM
12.3.2018

ornament_01

Záclony a závěsy dokončující okna by měly být ozdobeny natolik jednoduchými detaily, aby se hodily do celkové kompozice. V každé místnosti se potkávají s celou řadou dalších textilních materiálů.

Podobně jako volba barev, také výběr vzorů opticky ovlivní proporce každého prostoru. U záclon bývá dekor podřízen tomu, jak moc se chceme oddělit od okolního světa. Potřebujeme-li výraznější zastínění, případně si přejeme zamezit pohledům dovnitř, pak je vhodné vybrat výraznější dekor. U žakárového typu záclon je to jednoduché. Zvolte si bohatý florální nebo grafický vzor, který záclony zneprůhlední.

Na našem e-shopu naleznete bílé polyesterové záclony, které jsou vyrobeny na míru, pro standardní rozměry oken, včetně balkonových. Jejich předností je to, že je bez jakýchkoliv úprav pověsíte ihned na okna. Pokud vyhovují požadovaným rozměrům, jediné, co je třeba uvážit, je právě vzor. Vezměte v úvahu osvětlení i velikost místnosti, kterou zařizujete, a snažte se o to, aby typ vzoru navázal na styl celkového vybavení. Kromě toho jednotlivé dekory mohou působit staticky, nebo dynamicky.

Ke statickým patří vzory, které plochu pravidelně člení – například kostky nebo pruhy, ale také drobné vzory, které se v ploše opakují – například puntíky či drobné osamocené květy. K dynamickým vzorům náleží rozvlněné křivky květinových a listnatých vzorů a také dekory splývající od jednoduchého členění k zhuštěným efektním bordurám. I z fotografie je patrné, že záclona působí jakoby byla stále v pohybu.

ornament_02

karolina1

Rozhodnete-li se pustit do bytu více jasu, vyberte si záclonu, kterou člení jednoduchý vzor a zakončuje ji výrazná bordura. Přesně toto řešení využívá záclona Karolína, kterou si můžete pořídit jak v klasickém provedení, tak i v kompletu pro okno a balkonové dveře.

Jaké jsou výhody hotových záclon, to znamená záclon s pevnými zatkanými kraji, které není nutné doma nijak upravovat, si můžete přečíst v článku Hotové záclony přesně na míru.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.