ZDRAVOTNÍ POMŮCKY POMÁHAJÍ

LEVANDULOVÉ LÉTO V KUCHYNI
30.6.2020
LETNÍ KABELKY A OBUV
2.7.2020

Když začnou nejrůznější zdravotní pomůcky provázet náš život, něco nám schází. Někdy naštěstí jen přechodně, někdy napořád.

Neduhy si do života pouštíme neradi. Stačí však drobné zranění, a je co řešit, natož, kdy se přidruží zdravotní obtíže, či stárnutí. Není ostuda sáhnut po čemkoli, co nám život trochu uspořádá a usnadní.

Kompenzační a rehabilitační pomůcky nahrazují tělesné funkce, které v důsledku úrazu či nemoci optimálně nefungují. S nimi nám pomohou samotní lékaři. Na domácí půdě pak musíme zvládnout běžný denní životaběh a to je pak důležité, abychom využili všech prostředků k tomu, aby nám nedělaly potíže drobné úkony, osobní hygiena bez pomoci apod. Důležité je neuklouznout v koupelně, změřit si doma tlak, pro zklidnění využít magnetoterapii, masážní masti i úlevné relaxační pomůcky. K nejtěžším úkolům patří samozřejmě péče o někoho blízkého, ať už po operaci či v nemoci. Rádi vám s mnohými starostmi pomůžeme; informujte se na našem e-shopu.

Bez sedátka do vany si mnozí neumí představit osobní hygienu. Sedačka zajistí pohodlí při sprchování ve vaně například po ortopedické operaci. Usnadňuje nejen samotné koupání, ale i zvedání a výstup z vany. Sedačku tvoří pevná chromová konstrukce s protiskluzovou úpravou. Šířku sedačky lze nastavit v rozmezí 42 - 65 cm. Maximální nosnost je 150 kg: SEDÁTKO DO VANY, provedení plast a chrom.
Klínový podhlavník si oblíbí každý, kdo v posteli rád čte nebo v sedě luští křížovky. Také je určen osobám, které mají rády během spánku vysoko pod hlavou, například kvůli zamezení chrápání. Klínovitý tvar podhlavníku udrží horní polovinu těla ve zvýšené poloze, čímž usnadňuje dýchání při rýmě a uvolňuje ztuhlé krční svalstvo. Pro oporu zad v sedě podhlavník jednoduše opřete o zápostelí. Snímatelný potah lze často prát: KLÍNOVÝ PODHLAVNÍK BAMBOO pro 2 pozice těla.
Nepropustný prošívaný chránič nejen zabrání mechanickému poškození matrace, ale díky ochranné vrstvě nepropustí vlhkost na její povrch.Povlak je zhotoven z prodyšného mikrovlákna a měkká výplň z polyesterových vláken. Spodní vrstvu tvoří netkaná textilie. Chránič zajistí matraci dlouhou životnost a díky rohovým pružným úchytům je vhodný pro jakoukoliv výšku: PROŠÍVANÝ CHRÁNIČ, velikost 80 x 200 cm.

2 Comments

  1. Eli8 napsal:

    Dobrý den, mě by docela zajímala ta bandáž pro správné držení těla. Já mám totiž záda bohužel v dost špatném stavu a přisuzují to i tomu, že mám nadměrnou velikost hrudníku, což mi znepříjemňuje život už skoro 20 let. Hodně i uvažuji o takové https://nova-prsa.cz/zmenseni-prsou-ze-zdravotnich-duvodu/ operaci, protože už jsem popravdě hodně zoufalá. Ale na tu bandáž se určitě zeptám svého lékaře.

  2. Jana napsal:

    Dobrý den, Eli,
    je mi líto, že máte fyzické potíže, moje kamarádka prožívá totéž a není to jednoduché. Bandáž můžete vyzkoušet, doporučujeme ji do velikosti XXL, ale pokud by vám nevyhovovala, zboží můžete obratem vrátit. V každém případě je moudré poradit se s lékařem. Navíc by právě on posuzoval vaši operaci, a kdyby byla doporučena z vážných důvodů, měla byste nárok na příspěvek. Držím vám palce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.