S CUKRÁŘSKÝM SÁČKEM ZA EFEKTNÍM POHOŠTĚNÍM

DOMÁCÍ ZELENINOVÉ CHIPSY
12.11.2018
VÁNOCE V POSTELI
14.11.2018

Kdo rád peče, zaručeně má ve svém kuchyňském arzenálu cukrářský sáček na zdobení. Tímto jednoduchým pomocníkem je možné nejen krášlit kulinářské výtvory, ale dokonce je samotné vytvářet.

Zajímalo by mě, kdo tak obyčejnou věc vymyslel. Ke zdobicím sáčkům patří trezírovací špičky - plastové nebo kovové nástavce s různě řezaným koncem, což je další zázrak. Tak jako vše, také cukrářský sáček zaznamenal vývoj. Souvisí s novými materiály i se zkušenostmi a požadavky, které si sami na sebe v kuchyni vymýšlíme.

Přiznávám, že jsem se sáčky nebyla moc kamarád. Docela ráda se totiž vyhnu rozpatlaným krémům. Ale postupně jsem využila různé možnosti, které cukrářská výbava nabízí, a ejhle, práce šla docela dobře od ruky. A jaké typy sáčků si můžete pořídit?

který sáček je nejlepší?

  • jednorázový plastový sáček - prodávají se v sadách, jsou zhotoveny z transparentního plastu a použijete je tak, že sestřihnete špičku na potřebný průměr kovového nástavce; užití je jednoduché - sáček použijete a zahodíte
  • bavlněný sáček - cukrářská klasika, sáček je pevný a výhodou je, že si ho můžete vyrobit sami a nevýhodou, že se musí po použití vyprat
  • nylonový sáček - je omyvatelný a maximálně flexibilní, pod rukama je poddajný a příjemný
  • silikonový sáček - ideální na tvarování těsta, po použití si s ním poradí i myčka na nádobí
  • silikonový sáček ve stojanu - vyřeší problém kam s ním, když potřebujete práci přerušit
  • dvoucestné sáčky - mají dvě komory, takže do každé můžete dát jiný krém a zdobit dvoubarevně
  • igelitový sáček na dekorování perníčků - má úzkou plastovou trysku, a je vhodný pro zdobení perníčků a psaní nápisů; průměr špičky má jen 1 mm

Na závěr ještě lahůdka - pokud využijete nástavec na zdobení třemi druhy krému, je třeba vložit adaptéry do 3 zdobicích sáčků naplněných krémy různých barev, spojit je dohromady, nasadit trezírovací špičku a upevnit zašroubováním.

Toto je bezlepkový koláč s malinami. Našlehaná smetana perfektně vyvažuje čokoládovou chuť těsta. Nicméně pořádnou čepicí šlehačky bleskově vylepšíte chuť i vzhled každého moučníku. Jsou-li hosté už za dveřmi, sáhněte po cukrářském sáčku a bohatě s ním nazdobte koláč, který jste právě upekli.

Větrníky s karamelovým přelivem patří ke svátečním lahůdkám. Při jejich přípravě sáhnete po cukrářském sáčku hned dvakrát. Poprvé při tvarování odpalovaného těsta, a podruhé při plnění hotových větrníčků krémem nebo smetanou. Zkrátka - trénink jako hrom.

Našlehat nadýchané bílkové těsto na tradiční dort Pavlova je zcela jednoduché. Před sušením v troubě ho můžete navršit do rozverných hromádek jen lžící, ale elegantnějších tvarů docílíte opět cukrářským sáčkem s širší, ostře řezanou hubicí. Je jen na vás, zda si vytvoříte velký dort nebo mini porce pro každého hosta zvlášť.

PRO NÁPLŇ DO KOLÁČŮ

4

Extra jemné koláčky s tvarohovou náplní budou nejpěknější, když si ke zdobení přiberete sáček na zdobení. Náplň se v troubě nezbourá ani vlivem tepla, takže na koláčích zůstanou jemné vlnky vytvarované trezírovací hubičkou. Pomocí sáčku se práce neskutečně urychlí. Na připravené kynuté těsto nastříkáte náplň rychlostí blesku. A o to určitě jde.

Mísa domácích kremrolí mě dostává do extáze. Vypadají pracně, ale příprava těsta je rychlá, pečení trvá chvilku a naplnění můžete oddálit až do chvíle, než ponesete kremrole na stůl. Uzavřete je do krabice a naplňte sněhem hodinku, dvě, před servírováním. Práce s cukrářským sáčkem je už pouhou kratochvílí. 

Zavítejte na náš e-shop, kde v těchto dnech - 13.-15. 11. získáte při objednávce převyšující 300 Kč dopravu zdarma! Více informací ZDE.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.