PŘÍPRAVY NA GRILOVÁNÍ PATŘÍ MUŽŮM

SÝRY VE SLANÉ KUCHYNI II
23.6.2020
JAHODY V MANDLOVÉ ČOKOLÁDĚ PRO MALÉ I VELKÉ
25.6.2020

Stočí-li se hovor na grilování, všichni milovníci masa zpozorní. V čele grilovací vášně stojí povětšinou muži, jimž ženy ochotně předávají žezlo.

O tom, že se ženy kdysi dávno staraly o udržování ohně, není sporu. Rožnění a pečení masa na roštu mnohem později spadalo zcela jistě do rukou služebnictva, ale teprve v této době se v mužích probudily atavistické pudy - ulovit (u řezníka) a utkat se s masem (často za vydatné asistence zbytku rodiny), což jim jde mimochodem znamenitě. Kolem ohňů se vždy družila celá společnost a nejinak je tomu i dnes. Už od jara ožívají předzahrádky domů, dokonce i městské balkony, aby se zde mohli sejít lidé jimž společně chutná a dobře se rozmlouvá.

Od opékání buřtíků v trávě jsme urazili pořádný kus cesty. Velkou měrou tomu pomohl vývoj dnešních grilů, které nabízejí veškerý komfort. Při přípravě jídla se nemusíme krčit při zemi, ale pohodlně stát, ingredience máme po ruce a celá plejáda speciálního náčiní, rukavic a roštů nás chrání před spáleninami a kouřem. Technické vymoženosti nám nabízejí grily přenosné, stolní na elektřinu, takže si můžeme grilovat na terase, do přírody si lze zabalit jednorázový gril, který po provozu jednoduše zlikvidujeme.

A tak vznikl fenomén grilování a s ním nabídka úžasných receptů na marinády, nakládanou zeleninku, rad na měkčení masa, výrobu domácí hořčice, kečupů i přílohových salátů. Chcete-li, zapojte se hned, stojíme na prahu léta a prázdnin. Pořiďte svým partnerům zástěry (které jim mimořádně sluší), ustupte do pozadí se svým lehkým cuketovým salátem a nechte se oslnit chlapskou kuchyní. Grilovací období je totiž skvělou příležitostí k pořízení ryze mužských dárků. Spoustu šikovných pomocníků naleznete na našem e-shopu.

Prázdniny jsou na spadnutí, a s nimi plánování rodinných dovolených. S malým jednorázovým grilem se můžete vydat i na prodloužený víkend a užít si volna někde u vody. Hliníkové pouzdro grilu obsahuje uhlí napuštěné parafínem a podpalovač, kterým gril uvedete do provozu. Jednoduchý drátěný podstavec a rošt unese porci jídla minimálně pro 4 osoby. Délka hoření je až 2 hodiny: JEDNORÁZOVÝ GRIL z hliníku, velikost 31 x 25 x 5 cm.
Elektrický kontaktní gril, který jednoduše sklapnete a pomocí držadla přemístíte kamkoli, může pendlovat mezi vaší domácností a chalupou. Váží jen něco přes 2,5 kg a připravíte na něm nejen masové steaky, ale také ryby, zeleninu nebo zapečené bagety s chutnou náplní. Kovové žebrované grilovací desky jsou vybaveny nepřilnavou vrstvou zabraňující připékání a pro šťávu i přebytečný tuk slouží dvě vyjímatelné misky. Světelná kontrolka vás informuje o teplotě, kterou jste si nastavili. Pokud gril zcela rozevřete, získáte tak klasický stolní gril: KONTAKTNÍ ELEKTRICKÝ GRIL ORAVA, 34 x 33 x 12 cm.
Chystáte se na podvečerní grilování? Pak si pořiďte solární lampy a přes den zkontrolujte, zda stojí na příznivém místě na sluníčku. Při prvním nabíjení potřebují 6-8 hodin slunečního svitu, aby mohly váš večer provázet intenzivním bílým světlem, nebo měkkým barevným světlem. Lampy můžete postavit na stůl, zapíchnout do trávníku, případně zavěsit za drátěná očka na terasu i do větví stromů. Protože lampy využívají solární energii, nikde vám nebudou překážet kabely. Přepnete-li večer světla z bílé varianty do barevné, solární lampy se vám předvedou v celém spektru odstínů: ZAHRADNÍ SOLÁRNÍ LAMPY DREAM, stříbrné, sada 2 ks.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.