PŘEHLEDNĚ ULOŽENO: KAM S NEPOUŽÍVANÝMI ŠATY A VĚCMI?

SILNÝ ZÁZVOROVÝ LIKÉR
5.1.2023
KRACHLE – ANEB VYUŽIJTE SUROVINY Z VÁNOČNÍHO PEČENÍ I
9.1.2023

Máme 3 týdny po Vánocích a období výprodejů, což v mnoha domácnostech znamená spoustu nových věcí a hlavně oblečení.

Až budete přerovnávat skříně a řešit, co s tím vším, doporučuju 2 věci.

  1. Zbavte se všeho, u čeho si nejste 100% jistí, že to budete ještě někdy nosit. Pokud je to méně, nejspíš si to opravdu už nikdy neoblečete a než se k tomu dostanete, bude tričko dávno z módy. A nebojte, nenabádám vás, abyste funkční věci vyhodili, to je zcela proti mému ekologickému smýšlení. V době internetové doporučuji swapovací (vyměňovací) skupiny na sociálních sítích. Vy nabídnete svoje přebytky a někdo jiný se třeba bude zbavovat něčeho, co by se mohlo hodit vám, od oblečení přes potraviny, vybavení domácnosti nebo nabídku umytí oken.
  2. Všechno prádlo před uložením zkontrolujte, zda není špinavé, zbavte ho žmolků a uložte mimo dosah vlhkosti a šatních molů.

 

Úložné prostory nejsou nafukovací

A proto je třeba nepotřebné věci do komory či horních prostorů šatních skříní vhodně uložit. Dokonalým pomocníkem jsou nejrůznější úložné boxy a vakuové pytle, které vás navíc zbaví nadbytečného objemu šatstva.

Aby se vám po výškách dobře lezlo

Zapomeňte na věčné přistavování jídelní židle a pořiďte si schůdky či stoličku. Ty skládací nezaberou žádné místo a i v malém bytě jsou velmi multifunkční!

Zbavte se vlhkosti a provoňte prádlo!

Noční můrou každého, kdo někam ukládá oblečení byť jen na sezonu je plíseň a v případě vlněných látek i šatní moli. A pozor, tihle výtržníci, pokud nemají nic lepšího po ruce, se pustí klidně i do bavlny nebo lnu. 

Abyste obojímu předešli, prostory, ve kterých šaty či lůžkoviny skladujete, pravidelně větrejte, pro jistotu do nich umístěte i pohlcovač vlhkosti a jako prevence proti molům funguje i levandule.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.