POLŠTÁŘE PRO POZITIVNÍ NALADĚNÍ

TIPY PRO DOMÁCÍ KANCELÁŘ
19.10.2022
pečená mexická vejce
BEZMASÉ RECEPTY, KTERÉ SI ZAMILUJETE
21.10.2022

Nechte se okouzlit polštáři, které patří k nejoblíbenějších bytovým dekoracím. Bez nich by doma nebylo útulno.

Je tak příjemné, že je můžete čas od času obměňovat. Jsou to doplňky s rozumnými cenami, výborně vystihující neustále se proměňující trendy, k nimž se občas hlásíme, padne-li nám jejich obsah do duše.

Někdy nás taková investice postrčí i k dalším úpravám bytu. Zjistíme totiž, že ten malý kousek textilu je natolik pěkný, že by se jeho barvy mohly objevit na nových tapetách nebo na výmalbě stěny. Inspirativní vzor nás dokonce může přesvědčit i o nákupu nového koberce či závěsů. Teď před zimou, kdy si víc užíváme uklizeného domova a těšíme se na svátky, může být vylepšení interiéru tím nejhezčím impulzem.

POLŠTÁŘKY VYBÍZEJÍ K ODPOČINKU

To není zanedbatelná poznámka. Přichází čas, kdy se na nás soustředí veškerý nápor vánočních příprav. Chceme mít nakoupené dárky, uklizeno, plánujeme pečení i naplnění předsevzetí - že co jsme nestihli vloni, zaručeně stihneme letos. Nenechte se trápit a snažte se následující měsíce zvládnout v klidu. Naučte se odpočívat a během domácích prací si na chvíli položte hlavu na svůj oblíbený polštář. Ta chvilka klidu může mít na vaše zdraví velký vliv. 

Mezi polštáři a povlaky na polštáře naleznete nejen vzory do svých ložnic a pokojů, ale také obrázkové polštářky do dětských pokojů a v neposlední řadě bezva tipy na ryze vánoční dárky. Vyberte si včas a v klidu svého domova.

STARODÁVNÁ VYŠÍVACÍ TECHNIKA V NOVÉM POJETÍ

gobelin1

Vlnařská gobelínová příze se využívá k výrobě nábytkových tkanin, prostírání, koberečků apod. Určitě také znáte pojem gobelínový steh. A mnozí z vás tuhle vyšívací techniku také ovládáte. Stehy se vyšívají vlněnými a bavlněnými vlákny, při nichž se dbá na to, aby jejich tloušťka zcela pokryla hrubou podkladovou dírkovanou tkaninu. Pokud nevyšíváte, přinejmenším si vybavíte starodávné rámové kabelky nebo obrazy na stěnu či náročné florentské práce typu bargello s klikatými vzory, které dosahují rozmanitých efektů.

Dnes už veškeré tyto techniky imitují stroje. A to natolik dokonale a snadno, že stojí i zlomek ceny, kterou byste museli vydat za podobné dílo. Gobelínové stehy vedle grafického znázornění vzorů perfektně vystihnou obrázky. Návrhy zahrnují květinová a ovocná zátiší, vykreslí krajinu i dokonalý obličej, možná si vzpomenete na vyšívané koně, psy i kočky. Malou ukázkou je toto zátiší s konvicí naaranžovaných květin, které jsme v mezičase uveřejnění vyprodali. Na našem e-shopu ale naleznete další typy povlaků na polštáře či efektní prostírání se slunečnicemi.

5563401-(4)_eshop

BAREVNÝ KONTRAST

Módní barva kari, která bohatě doprovází textilie i pletáž letošního roku, patří k barvám, které se vám neokoukají. V interiéru jde tato barva hodně naproti a tak ji umístěte pouze na několik míst, kde vytvoří výrazný akcent. Pokud se do ní zamilujete, k polštářkům CURIOSITY nabízíme také hebkou beránkovou deku, která vás okamžitě zahřeje - viz galerie pod článkem.
5563301-(4)_eshop_z3

VLASOVÝ POVRCH

Textilie imitující kožešinu patří k velice efektním prvkům v prostoru. Dobře se kombinují s jinými materiály, většinou jsou jednobarevné, takže k nim pasují také odlišné vzory. Jsou příjemné na omak, výrazně hřejí a tak se k nim s velkým potěšením přitulíte. Dekorační POVLAK MERINOS je zhotovený z polyesterových vláken, takže se bezvadně udržuje a po vyprání rychle schne. Kombinovat můžete provedení ve starorůžové a břidlicově šedé.
5563501-(4)_eshop

MODERNÍ OPTIKA

Ostře orámované dekory patří v prostoru k nepřehlédnutelným. Zvolte si je k dokončení jednobarevných povrchů sedaček a ke kobercům s odstíny tón v tónu. POVLAK ALBA ve velikosti 50 x 50 cm nabízíme jako komplet s polyesterovou výplní buď samostatně nebo jako sadu 2 polštářů. Zadní stranu povlaku řeší jednobarevná šedá textilie. Povlak je vyvzorovaný z bavlněného materiálu a pomocí zipu ho můžete snadno stáhnout a vyprat.

2 Comments

  1. lilbuše kutnerová napsal:

    Dobrý den,
    líbí se mi polštářek v úvodu nabídky polštářků, konev na vodu s barevnou kyticí.
    Ale není na žádné stránce v nabídce na polštářky.
    Je možno tento obrázek objednat, nebo je to je pouze upoutávkový obrázek.

  2. Jana napsal:

    Hezký den, paní Kutnerová,
    gobelínový polštářek s kyticí už bohužel v nabídce nemáme, byl velice rychle rozebrán, proto již odkaz nenajdete. Naši další nabídku povlaků už jste viděla, jak jsem vyrozuměla, ale přesto připojuji odkaz na gobelínový polštářek, který má podobné téma:
    https://www.decodoma.cz/Gobelinovy-povlak-na-polstarek-LEVANDULE-45-x-45-cm.html
    Zboží na e-shopu je neustále v pohybu, doufám, že vás časem některý motiv zaujme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.