PODZIMNÍ DEKORACE Z PŘÍRODNIN: ZAMILUJTE SI VŘES, ŠÍPKY I KAŠTANY

FOTOSOUTĚŽ O PROMĚNU VAŠEHO DOMOVA
30.9.2024
VOSKOVANÉ UBROUSKY JSOU HOTOVÉ ZA PÁR MINUT
3.10.2024

Příroda se začíná halit do odstínů žluté, oranžové, červené a hnědé a není vůbec od věci pustit si tyto zemité tóny do interiéru. Sáhnete po kaštanech, šípcích, jablečných křížalách nebo vřesu? Nebo si dopřejete všechno naráz?

Na podzim člověk tak nějak intuitivně sklouzává k teplým tónům zmíněných barev tak nějak všude: při výběru oblečení, při výběru povlečení a v první řadě hlavně při volbě dekorací. Já sama nejsem z těch, kdo by každý týden vyráběli nový věnec na dveře a v bytě mají dekoraci na každém volném prostoru, dětským a kočičím hračkám navzdory se snažím být aspoň trochu minimalistická.

Čemu ale prostě neumím odolat, je vřes a šípky. Na dvoře mi roste veliká šípková růže, která na jaře nádherně kvete a na podzim je obsypaná nádhernými, sytě červenými šípky, krásnější by si člověk do dekorace ani nemohl přát. No a pro vřes chodím každoročně do nedaleké prodejní zahrady. Plenit vřesoviště v lesích nechci, tam, i beze mě na vřes chodí až příliš lidí. A protože jsem letos chtěla nějakou zbrusu novou inspiraci, prošla jsem si důkladně náš blog.

Tady máte ty nejlepší kousky, co jsem v našem archivu vylovila.

 

A začnu krásným věnečkem s léčivkami, jehož dominantou jsou sytě červené šípky i něžně růžový vřes. Když je totiž doplníte mechem a třeba i dalšími přírodninami, bude krása střídat nádheru. Skvělé je, že všechny tyto suroviny vydrží dlouho krásné – a s nimi i věnec na dveřích, který si užije své zasloužené slávy dosyta.

Nemáte čas motat se s věnečkem? Sáhněte po nějakém nenápadném etažéru a na něj naskládejte vše, co vám při procházce přírodou cvrnkne do nosu – a nezůstávejte jen u lískových oříšků, podzimní příroda je plná krásných a ještě krásnějších plodů. Skvěle společně vypadají kaštany a šípky doplněné o odkvétající hortenzie či kousky slámy. Čím víc halabala je budete na etažér přidávat, tím přirozenější vzhled to nakonec bude mít!

Honí vás mlsná? Na to, abyste se s chutí zakousli do podzimní výzdoby, nemusíte být žádné nechované zvíře, stačí si onu dekoraci vyrobit z něčeho dobrého a jedlého, třeba z jablečných křížal. Ty z jablek s červenými slupkami vypadají opravdu krásně a stačí je navléknout na stužku. Na dozdobení použijte klidně i další přírodniny, ať už na chuť nebo pro barvu.

Tenhle svícen z naší nabídky vypadá sám o sobě možná nudně a nezáživně, ale jeho obrovské plus je to, jak je díky elegantnímu podtácku variabilní. Svícen babího léta nikdy nezklame. Teď na podzim si na něj můžete vyskládat třeba lampionky z mochyně, vlašské ořechy a trochu mechu, fantazii se ale meze nekladou a doplnit jej můžete opravdu kdykoliv a čímkoliv. 

Mám ráda skvělé nápady a tohle je jeden z nich: stačí starý rámeček, kousek barevného papíru a dva zbarvené listy a krásný obrázek jako stvořený pro podzimní atmosféru je na světě. Srdce z listů totiž zvládnou vyrobit i ty úplně nejmenší děti a bude je to bavit určitě minimálně stejně jako mě.

Mohlo by se vám líbit...

Další nápady, jak vnést podzimní atmosféru do útulného domova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *