Vítejte u decoDoma!
Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.
Inspirujte se nápady, které potěší vaše chuťové buňky a zároveň ušetří čas i energii v horkých dnech. Představíme vám osvědčené recepty na oblíbenou klasiku, jako je nepečené tiramisu nebo letní cheesecake, ale také méně tradiční variace, kde sušenkový základ nahrazují rýžové chlebíčky, rakvičky nebo křehké pusinky.
Nepečené dezerty představují skvělé letní osvěžení bez nutnosti zapnout troubu. Když se venku teploměr šplhá k letním teplotám, málokdo má chuť trávit čas v rozpálené kuchyni. Právě tehdy přichází na řadu nepečené dezerty – rychlé, osvěžující a neskutečně chutné dobroty, které zvládne připravit opravdu každý.
Nepečené dezerty jsou skvělým řešením i pro rodinné oslavy, zahradní posezení nebo odpolední kávu s přáteli. Jsou jednoduché na přípravu, nenáročné na čas a potěší i ty, kteří si hlídají jídelníček. V článku vám přinášíme osvědčené recepty na nepečené letní dezerty, které zvládnete připravit bez zbytečného stresu. Připravit jsou totiž potřeba dopředu a o všechno ostatní už se postará lednička.
Až budete přemýšlet, co osvěžujícího připravit, nezapomeňte, že do nepečených dezertů lze zařadit:
Jahodové tiramisu je osvěžující varianta klasického dezertu. Spojení mascarpone, jahod a piškotů vytváří dokonalý zážitek pro milovníky dezertů. Rychlý a snadný recept, ideální pro každou příležitost.
Máme pro vás ale i recept na tradiční variantu tiramisu s mascarpone.
Jako základ pro cheseecake se nejčastěji používají sušenky. I my jsme jako základ pro náš nepečený dort použili sušenky lotus. Na ně přijde vrstva ze sýra - odtud název. Použít můžete Lučinu, Palouček nebo Philadeplhii. Pokud chcete mít dort rychle a bez práce, ozdobte jen ovocem. Skvělou variantou je ale želé. Na fotce vidíte želé ze sirupu z černého bezu a zkoušeli jsme i variantu s červeným vínem. Získáte polevu hladkou jako zrcadlo.
Kdo by neznal dortík s milým názvem Míša? Mraženou tvarohovou pochoutku na špejli milujeme od dětství a nepečený dort její chuť skvěle kopíruje. Je to taková česká varianta cheesecaku. Základ tvoří opět sušenkový korpus, na něm je oblíbená tvarohová vrstva a čokoládová poleva nebo spíš čokoládová ganache. Nezapomeňte podávat dobře vychlazené.
Korpus ale nemusí být jen sušenkový! Využít můžete také rakvičky nebo pusinky. Tyhle varianty potěší především ty, kteří si dávají pozor na lepek. Pokud použijete rakvičky, budete překvapeni, že v dezertu zůstanou křupavé a smetana je nerozmočí. Čokoládu zvolte hořkou, aby vyvážila sladkost žloutkového těsta.
Další možností, co použít místo sušenek, jsou rýžové chlebíčky. Nahradit klasický sušenkový základ rozdrcenými celozrnnými kukuřičnými chlebíčky je příjemná změna a překvapivě dobrá.
Tenhle americký dortík zaručeně vyzkoušejte. Možná znáte jeho variantu z trouby, ale způsob bez pečení brzy láskyplně zařadíte do horkého léta. Vychlazený dezert chutná moc dobře. Pro přípravu potřebujete dva krémy, které ale hravě zvládnete připravit během chvíle.
Usnadní vám práci se sevírováním
Doplňte nepečené dezerty skvělými ledovými nápoji
Vyzkoušejte naše recepty a sdílejte je s námi na Facebooku nebo Instagramu s #decoDomavkuchyni.