LETNÍ KVĚTINOVÉ DEKORACE DO KAŽDÉ DOMÁCNOSTI

SLANÝ CUKETOVÝ DORT
13.7.2023
ZÚTULŇOVACÍ VÝZVA – den první
16.7.2023

Léto není jen ráj ovoce a zeleniny, ale i květů. Rostou doslova všude: v zahradách, na loukách i podél cest. Do některých aranží se hodí dokoupit nějaký „solitér“, ale mnohdy si vystačíte opravdu jen s lučními kráskami.

V zahradách teď navíc dokvétají lilie, kaly nebo slézové růže, v plném květu jsou i hortenzie, denivky a třeba něžné krásenky. Zkrátka a jednoduše, tahle část roku nám umí dělat radost na pohled při každé procházce. Až na ni zase příště půjdete, dívejte se o něco pozorněji a jednotlivé stonky či větévky si doneste domů, budou se vám hodit na výrobu letních květinových aranží.

Tak směle do toho!

Vím, že jsem slíbila květinové dekorace a teď nabízím olejový difuzér, já jsem si ho ale velmi oblíbila. Vázičku s difuzérem totiž můžete dát do větší vázy a tu už vyzdobit květy. Jen volte ty co nejméně aromatické nebo buďte opatrní s esenciálním olejem do difuzéru, ať se jejich vůně netlučou.

Když jsem psala, že menší vázičku máte dát do nějaké větší, měla jsem na mysli přesně tento způsob. Díky němu si můžete udělat podvodní svícen, ze kterého budou nadšené nejen děti. Do prostoru mezi skly nalijte vodu a zapíchejte drobné kvítky nebo trávy, efektní jsou i kamínky nebo plovoucí květy (pozor ale, ty se rychle kazí).

Krásnou kvetoucí dekoraci můžete mít i přímo na kuchyňském okně. Do takové staré zadělávací mísy se totiž pár sazenic bez problémů vejde a jako bonus můžete použít čistě jen bylinky (které ano, koupíte i uprostřed léta :-)). Taková šalvěj nebo třeba pažitka, ale i tymián a saturejka totiž opravdu krásně kvetou!

Roustoucí váza ze sklenic, a to klidně i zavařovaček, je přesně to, co oceníte na chatě či chalupě. Pokud vám děti nebo vnoučata pravidelně nosí další a další kytičky pro nejmilejší maminku a nejlepší babičku, oceníte je dvakrát. Každý svazeček kvítí může dostat svoji vodu a jak budou postupně vadnout, snadno je nahradíte novými úlovky. Mimochodem, vypadá to skvěle kolem dokola slunečníku zastrčeného uprostřed stolu.

Zbylo vám klubko provázku? Proměňte jej v nádhernou dekoraci v podobě závěsného květináče. Technice se říká macramé, za mých mladých let mě to ale mamka učila jako úplně obyčejné drhání. Tak ať se povede, pokud zvolíte správný květináč, výsledek bude opravdu efektní.


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.