Vítejte u decoDoma!
Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.
Jednoduchý, ale tak dobrý! Řeč je o jogurtovém koláči s drobenkou, který nezklame snad s žádným ovocem, ani zeleninou. Zeleninou? Ano, je to tak! Právě začíná sezóna rebarbory, která je se bude do koláče hodit jako ulitá.
Ačkoliv je rebarbora zelenina, používáme ji zejména tam, kde jsme zvyklí na ovoce – jde právě o různé druhy koláčů, dezerty s krémem, crumble atd. Připravujeme ji nejčastěji nasladko, ale své místo najde i v různých čatní nebo jako netradiční doplněk k různým úpravám masa. Její nakyslá chuť se v moučnících a dezertech velice dobře pojí se sladkými jahodami. Můžete proto zkusit tento koláč o jahody obohatit. A pokud rádi experimentujete, do těsta vmíchejte i hrstku nakrájené máty.
Na blogu pro vás máme i další recepty z rebarbory.
3 stonky rebarbory
2 vejce
160 g cukru
150 g hustého bílého jogurtu (cca 3,5 % tuku)
50 g oleje
250 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
Špetka soli
Máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Drobenka:
70 g polohrubé mouky
50 g cukru
40 g másla
Spoustu zajímavých informací o rebarboře najdete v našich dalších receptech. Proto jen stručné shrnutí:
Rebarboru si můžete zmrazit. Stonky oloupejte, nakrájejte na úhledné špalíčky a vložte do speciálních sáčků určených k zamrazení. V zimě ji využijte třeba jako náplň do buchet nebo do knedlíků.
Můžete si z ní připravit i lahodný džem. Skvěle si rozumí s jahodami.
A jeden trik na závěr. Reveňové řapíky mohou mít různé zabarvení. Pokud má rebarbora načervenalé pouze konce stonků, a vzhledem k tomu, že je nutné jejich povrch sloupnout, pak zůstává jen šťavnatá zeleň. Když nakrájenou rebarboru naložíte na krátkou dobu do výrazně červeného sirupu, vše bude, jak si přejete.
Pomocníci pro vaření
Kuchyňské potřeby dokáží zjednodušit a zpříjemnit vaření a další práci v kuchyni. Na náš e-shop pro vás stále hledáme nové.Další recepty pro milovníky rebarbory