JARNÍ SVÁTKY V PŘÍRODNÍCH TÓNECH

TEXTIL JAREM MALOVANÝ
12.3.2020
10 TIPŮ JAK SE ZABAVIT S DĚTMI
17.3.2020

Příroda je pro nás největší inspirací. Zemité barvy mokré půdy, šťavnaté zeleně i rašících pupenů se mohou objevit i v tónech našeho domova.

Venku je chladný vzduch, ale když se slunce opře do zad, je to znát. Předjaří je krásné, a kdo může trávit chvíle venku, má v tuto chvíli k dispozici mnoho radosti. Nyní ji moc potřebujeme pro svůj duševní klid.

Přes veškeré starosti, které nás zavírají za dveře svých domovů, máme nárok na to, abychom si dělali alespoň malé radosti a sami mezi sebou zachovali pohodu. Držme si stres od těla třeba hezkým posezením u stolu. Blíží se jarní svátky, které si všichni přejeme prožít ve zdraví, a tak si je prozatím s chutí naplánujme.

Syrové barvy, o nichž mluvím, mám velice ráda. Vybrala jsem je i pro ukázku jarního stolování v odstínech bílé kávy a doplnila jsem je černou, bílou a zlatou barvou na dekoracích. Trochu chladné odstíny vyvažuje teplá barva dřeva, kterou dodalo bambusové prostírání. Keramické nádobí v barvě Natural Latté - nebo ve světlejším odstínu Natural Ivory, zakoupíte na našem e-shopu.

Vážení a milí zákazníci, vaše objednávky stále expedujeme, pouze naše kamenné prodejny jsou až do odvolání uzavřeny.

VYROBTE SI ETAŽÉR Z HRNKU A TALÍŘE

ratan3
Stůl prostřený jednotlivými obdélníky prostírání potřebuje nějakou dominantu. Ráda sáhnu po nejjednodušším řešení, které je nesmírně dekorativní. Vezměte velký mělký talíř a postavte ho na hrnek nebo na misku ze stejné keramiky. Protože dekorace nebude těžká a není důvod se jí dotýkat, nemusíte se bát, že si nádobí rozbijete. K tomu, aby talíř a hrnek zůstal pevně spojen, používám plastickou lepicí aranžérskou hmotu - např. Bantex, která je určena pro opakované přichycení plakátů a fotek i předmětů, které potřebujete zajistit třeba proti posunutí apod. Jen ji chvilku promněte v prstech, aby se zahřála a změkla, a bodově ji přimáčkněte po obvodu hrnku. Pak přitiskněte talíř, a je to.
Věneček smotaný z vinné révy může být uprostřed dozdoben podle vašeho přání. Na titulní fotografii jsem pro tuto příležitost omalovala vyfouknuté skořápky barvami s kovovým leskem. Tady se docela hezky uhnízdila porce mazanečku, kterou brzy někdo dostane na talíř...

BAMBUSOVÉ PROSTÍRÁNÍ SLUŠÍ JARNÍ KUCHYNI

ratan2
Bambusové prostírání dodáváme v setu po 4 kusech. Přírodní materiály jsou příjemné pro oči i při doteku. Prostírky jsou praktické, protože znečištění jednoduše otřete vlhkým hadříkem a po použití je lze smotat do ruliček a uzavřít v zásuvce. Celé přírodní aranžmá příjemně dokončily mini mazance, které letos napečte individuálně, pro každého zvlášť podle následujícího receptu. V současné situaci se to může hodit. Pokud se nesejdete kolem jednoho stolu, jednotlivé porce zkrátka rozdejte.
Ještě dodám, že nádobí Natural Latté i Ivory obsahuje jídelní mělký a hluboký talíř, dezertní talíř, misku a velkou servírovací mísu, hrnek s podšálkem a velký snídaňový hrnek. Jednotlivé kusy nádobí si sestavte podle toho, jak potřebujete.

Recept na rozinkový mazanec naleznete ZDE. Připravené těsto rozdělte na stejnoměrné porce a upečte z něj malé bochánky zasypané mandlovými lupínky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.