6 TIPŮ, JAK JEDNODUŠE SLOŽIT PAPÍROVÝ UBROUSEK

MAKOVÁ BUBLANINA Z MRAZÁKU – ANEB VYUŽIJTE SUROVINY Z VÁNOČNÍHO PEČENÍ III
23.1.2023
ZIMNÍ ARANŽ POD POKLOP
26.1.2023

Někdo preferuje papírové ubrousky, někdo látkové a někdo pro jistou nepoužívá žádné. Patříte-li do prvního tábora, zbystřete. Tenhle výběr je přesně pro vás.

Papírové ubrousky jsou velmi oblíbené. V dnešní době si je koupíte za pár korun v nekonečném množství krásných dekorů, a jakmile jejich kouzlu jedno podlehnete, jste nejspíš ztraceni.

Kromě stolování je využijete i při tvoření, pár odkazů, jak si vyrobit něco technikou decoupage, najdete na konci tohoto článku.

Teď už ale na nic nečekejte a pojďte se podívat, jakými jednoduchými triky z nich vyrobíte korunu prostřeného stolu.

Nic jednoduššího než srdce z ubrousku už opravdu neexistuje. Zabere vám to doslova jen minutku navíc a efekt bude u prostřeného stolu obrovský. Nejlépe tato srdce vypadají z jednobarevných ubrousků, ale květinové motivy se taky hodí na všechno.

 

Tenhle neuvěřitelně efektní vějíř zabere jen o pár vteřin více než výše zmíněná srdce a i obyčejný bílý talíř najednou vypadá jako prostřený pro královskou rodinu. Oproti srdcím je výrazně univerzálnější a snese i výraznější vzory bez ztráty hvězdičky.

 

Srdce si dáme ještě jednou, protože tenhle motiv je prostě vděčný. Hodí se na něj ubrousky s méně výrazným vzorem, který se při jejich skládání nebude „tlouct“ na skladech. Jestli to totiž máte stejně jako já, tak vás nelícující vzor dokáže pořádně rozčilovat. :-)

 

Fialová levandule a s ní neodmyslitelně spjatý styl provance okouzlily nejednu (a nejen českou) paní domu. Dekor je tak oblíbený, že jej seženete snad na čemkoliv a o i u nás na decoDoma e-shopu, ubrousky nevyjímaje. Trik tohoto skládání spočívá v kousku stužky – a s tím si určitě taky snadno poradíte.

 

Tenhle typ skládání mám ráda. Jsem ryze prakticky založená a na tohle jednouché přeložení mi vyhovuje jednoduše proto, že ubrousek nikam netrčí, a i když jej srovnám do původní podoby (což prakticky není potřeba) a odložím vedle talíře, nikam netrčí. 

 

Taky vám učarovala hned úvodní fotka článku? Dobrá zpráva, konečně se dozvíte, jak tuhle krasavici vyrobit. Využijte klidně hodně barevné a výrazné ubrousky, na tomhle skladu vynikne prakticky jakýkoliv vzor. A pozor, je to opět víc než velmi jednoduché!


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Články, které by vás ještě mohly zaujmout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.