5 TIPŮ NA JARNÍ DEKORACE S ŽIVÝMI KVĚTY

NANUKOVÉ ŘEZY ANEB SUPER RETRO 60. LET
9.3.2023
LANGOŠOVÉ MUFFINY
13.3.2023

Polovina března už je skoro tady a v obchodech i záhonech na nás vykukují první jarní květy. Pojďte si z nich vytvořit krásnou jarní dekoraci!

V záhonech se ukazují bledule a sněženky, tu a tam už jsou vidět i poupata dalších jarních cibulovin včetně modřenců, v obchodech nás svými květy těší narcisy, hyacinty, tulipány. Já se na okně chodby kochám zazimovanými a již bohatě obrůstajícími minikarafiátky, gerberami a dalšími krasavicemi, venku za chvíli začnou pučet zlaté deště a kočičky. Pojďte se kochat se mnou a vyrobte si tyhle nádherné jarní dekorace, na spoustu z nich ani (kromě toho kvítí) nebudete potřebovat nic shánět!

 

Jednou z prvních krásek, které se objevují i v záhonech, je s bledulemi a konvalinkami krokus. Ten vás potěší nejrůznějšími odstíny fialové a žluté, někdo dává přednost těm sněhově bílým nebo narůžovělým. Doplňte jej pár drobnostmi, třeba i větvičkami ovocných stromů z jarního řezu, a můžete se doma s krokusem těšit na jaro.

 

Nádherná jarní podívaná nevydrží dlouho – stejně jako tenhle ledový svícen. Až se vám dostane do rukou pár kvítků, klidně i odkvétajících, zlatého deště, primule, bramboříku, violky či sasanky, nezahazujte je a dejte jim ještě na chvíli prostor zazářit.

 

Hyacinty máme spojené s jejich omamnou vůní a stejně jako u krokusů s poměrně bohatou barevnou škálou, ve které se nabízejí. Jejich velké cibule jsou skvělé na přípravu tohoto netradičního aranžmá, při kterém se cibule máčí v barevném vosku. Vypadat budou úžasně prakticky kdekoliv, kam je umístíte!

 

Pokud máte rádi neobvyklé svícny, tady pro vás máme další tip. Stačí vám sklenka, plovoucí svíčka a pár kvítků oblíbené rostlinky. Ty položíte normálně do vody, takže aranžmá vydrží poměrně dlouho, jako malý bonus je jeho funkce svícnu. Jediné, co je třeba dodržet, je pár pevnějších lístků hyacintu nebo třeba větviček, které svíčku udrží bokem od kvítí. Další tip na vodní svícen najdete i na konci článku!

 

Ať už tento způsob sázení jarních kvítků využijete jako netradiční způsob, jak darovat hrneček někomu blízkému, nebo si jím vyzdobíte vlastní domácnost, chybu neuděláte. Plastové květníky, ve kterých se kvítka prodávají, vzhledné rozhodně nejsou, a ozdobné květináče zase mnohdy stojí dost peněz. Tak proč nevyužít oblíbený větší hrnek?


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Články, které by vás ještě mohly zaujmout

1 komentáře

  1. Mirka napsal:

    Toto je nejkrásnější web co znám. Pokračujte!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.