VÁNOČNÍ STOLOVÁNÍ JE O ÚTULNOSTI A POHODĚ

JEDLÉ DÁRKY OD SRDCE
10.11.2020
ADVENTNÍ KALENDÁŘ PRO MALÉ I VELKÉ
12.11.2020

Krásné nádobí, slavnostní ubrus, elegantně složené ubrousky, světýlka a dekorace včetně květin - to vše patří k nejdůležitějším prvkům na slavnostně prostřeném stole.

Je toho dost, co je třeba připravit, že? A to nemluvíme o přípravě menu, která dá opravdu nejvíce práce. Nicméně rodinné stolování, byť by bylo sebeslavnostnější, se nese v duchu pohody a bez přísných pravidel. To podstatné je, aby bylo na stole dostatek místa, pohodlí pro děti (aby s námi vydržely) a dobrá nálada. Vše ostatní se zvládne ‚levou zadní’, jak by řekl náš jezevčík Robin.

Prostřít krásně a nápaditě vánoční stůl, to je úkol, na nějž se připravujeme dlouho dopředu. A to je dobře, protože ve finále to nemusí být nervák. Z hloubi prádelníku je třeba vylovit vánoční ubrusy, letní nádobí posunout do polic a vyndat slavnostní, nebo máte-li - přímo nádobí s vánočním dekorem. To jsou hezké věci, při nichž většinou odbudeme větší úklid kuchyně. Zbývá zahloubat se nad květinovou výzdobou, zda se do ní pustíte sami nebo si ji objednáte, a naplánovat jídelníček, aby bylo z čeho vařit.

Slavnostní stolování se netýká samotného Štědrého večera. Hezky vám musí být u snídaně, i u svačiny, zkrátka u každého společného setkání u stolu. Do kuchyně se hodí rychlé kulaté prostírání, které je dnes z nejrůznějších materiálů, například z plsti, a okamžitě vyčaruje sváteční atmosféru. Prostírky nezaberou mnoho místa, takže si lze pořídit několik sad, pokaždé s jiným sezonním dekorem. Textilní středové ubrusy a běhouny rychle převléknou prostor do slavnostní nálady. Dolaďte ji svíčkami, a pro větší bezpečí si pořiďte malou lucerničku, kterou můžete nechat na místě, kam nedosáhnou dětské ruce.

Není nic příjemnějšího, než když vás ráno přivítá váš oblíbený hrneček s typicky vánočním motivem. Čaj vám nabídneme z krásných kazet s kvalitou Basilur, a máte-li na stole málo místa, nezapomeňte, že existují patrové stojany na cukroví a na studené pohoštění.

Vychytávek kolem vánočního stolování u nás najdete hodně. Mrkněte včas na náš e-shop, aby k vám Vánoce přišly lehce, jako pohlazení...

Skleněná jídelní souprava Adonie se tradičně skládá z 18 dílů. Je zhotovena z kvalitního opálového skla, které je odolné proti nárazům i změně teplot. Červená barva jídlům sluší, a váš stůl bude vypadat přívětivě, zvláště v tento vánoční čas, kdy talíře dobře zkombinujete s ostatním dekorem: JÍDELNÍ SET ADONIE, 6x hluboký talíř 20 cm, 6x mělký talíř 25 cm, 6x dezertní talíř 18 cm.
Elegantní třípatrový etažér na cukroví se hodí na každý stůl nejen v období Vánoc. Vyskládejte na něj oblíbené rodinné druhy cukroví, oříšky, ovoce, ale i chuťovky ze studené kuchyně. Stojan může být i korunou štědrovečerní tabule společně s přírodninami a květinovým aranžmá: ETAŽÉR Z NEREZU, výška 31 cm, průměry jednotlivých pater 15,5 | 20,5 | 25,5 cm.
Většinu stolování provází adventní věnec, na němž pozvolna dohoří poslední svíce. Dekorační věnec z pevných přírodnin v kombinaci zlaté a hnědé barvy jej spolehlivě nahradí a rozhodně neuvadne. Můžete jím ozdobit vstupní dveře, ale stejně tak se bude vyjímat na stole: VÁNOČNÍ VĚNEC Z PŘÍRODNIN, s dekorem, průměr 25 cm.
Vánoční běhoun na stůl s motivem andělů jde díky podsvícení LED světýlek rozsvítit. V šeru vykouzlí příjemnou atmosféru. Světýlka jsou připevněna suchým zipem, takže je při praní snadno odepnete: SVÍTÍCÍ BĚHOUN, 40 x 85 cm, 100% polyester, LED svítidla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.