SVĚTÝLKA A SVŮDNÉ VŮNĚ VÁNOC

ADVENTNÍ KALENDÁŘ S NOVÝM KATALOGEM
16.11.2021
ADVENTNÍ VĚNEC Z KERAMICKÝCH HRNKŮ
22.11.2021

Vůně jehličí, sladkého koření a myrhy patří neodmyslitelně k Vánocům. Každý den si najděte pár chvil pro regeneraci své mysli i těla.

Možná se shodneme na tom, že nejkrásnější vánoční vůně vycházejí z kuchyně. Vůně vanilky nebo horkého svařáku jsou podmanivé a inspirující. Ale jsou i takové vůně, které jsou pro vánoční svátky typičtější a jsou nám vzácné právě proto, že se s nimi po zbytek roku potkáváme méně nebo vůbec. Řadu z nich si můžete koupit v podobě esenciálních olejů a použít je v aromalampě nebo difuzéru:

vůně pro váš vánoční domov

  • Jehličí - vůně lesa a pryskyřice nás naplňují klidem a patří k vůním, působícím jak pohlazení; až přestane vonět váš vánoční stromek, nechte na míse pár borových šišek a nakapejte na ně třeba olejíček s jedlí balzámovou
  • Eukalyptus - tuto podmanivou vůni použijte, kdykoli se cítíte nachlazeni; o Vánocích působí uklidňujícím dojmem
  • Pomeranče - sladká a kořeněná vůně pomerančové kůry se ponese prostorem, necháte-li sušit kůru na topení; rozkrojené pomeranče a  dekorace dozdobené hřebíčkem - tzv. pomandery vytvoří krásnou atmosféru při jídle a stolování
  • Sladké koření - nejvíce vám ho připomenou perníčky, obsahují skořici, badyán i hřebíček, takže stačí jen napéct...
  • Vanilka - patří téměř do každého vánočního cukroví; jakmile provoníte kuchyni, provoníte celý dům
  • Františky - pořídíte je na každém vánočním trhu; směs aromatického koření po chvíli vyhoří, ale zanechá za sebou výraznou vůni
  • Svíčky s včelím voskem - také je koupíte na vánočních trzích, jsou ručně dělané a domov provoní typickou sladkou vůní, která tak krásně harmonizuje s vůní jehličí

KERAMICKÉ AROMALAMPY JSOU VÍTANÝM DÁRKEM

aroma1
Keramické předměty jsou skvělým dárkem pod stromeček. Mnoho keramických dílen nabízí před Vánoci aromalampy, do nichž lze vložit zapálenou čajovou svíčku, která rozpustí pevný vonný vosk nebo zahřeje pár kapek zvoleného esenciálního oleje. Postupně se uvolňující vůně provoní celý domov a zpříjemní váš odpočinek. Kromě toho, že jsou nám vůně příjemné, mohou mít i blahodárné účinky na nejrůznější neduhy duše i těla. Ke svému dárku můžete přidat i knihu o aromaterapii.

DOMÁCÍ VÝROBA SVÍČEK

svicky4
Vyrábíte-li rádi svíčky, využijete k tomu všechny nevyhořelé zbytky vosků. Nejenže je šikovně využijete, ale ještě můžete do rozpuštěného vosku přidat oblíbený olejíček s vůní lesa a pryskyřic nebo esenci skořice, a získat tak sympatické dárky pro své přátele. Výrobu svíček ve skle naleznete po rozkliknutí obrázku.

SVÍČKY S POSELSTVÍM POHODY

003
Moderní objemné svíčky, které hoří až 120 hodin, vám nabídnou mnoho romantických chvilek nejen o vánočním čase. Tato robustní svíčka má 3 knoty, aby dokázala zpracovat víc jak půlkilové množství vosku uvolňující lehkou vůni do prostoru. Na e-shopu naleznete velký výběr aromatických svíček s podmanivými vůněmi vánoc.

MODERNÍ AROMA DIFUZÉRY PŘESMĚRUJTE NA VÁNOCE

17875-(3)_e_z1
Pokud jste si pořídili aromalampu, případně ji hodláte koupit jako vánoční dárek, přidejte k ní také esenciální olej hodící se k svátečnímu období. Zkrátka vyměňte své zamilované vůně, které užíváte během roku, za typicky vánoční. Stylový aroma difuzér s LED osvětlením pomocí vodní páry zvlhčí vzduch v místnosti, a kromě toho, že působí dekorativně, po přidání esenciálního oleje kolem sebe rozšíří příjemnou vůni. V tomto případě přístroj páru nezahřívá, jako je tomu u keramické aromalampy, čímž si esenciální oleje zachovají více blahodárných účinků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.