SRDCE NA BALKONĚ ANEB PODZIMNÍ VÝZDOBA

RUČNÍKY JSOU SKVĚLÝMI DÁRKY
16.10.2018
ZBAVTE SVETRY ŽMOLKŮ + VIDEO
22.10.2018

Podzim se vybarvil do nejkrásnějších odstínů a mnoho okouzlujících přírodnin nás vybízí k výrobě věnců a vymýšlení domácí i venkovní výzdoby.

Nejoblíbenější dekorace jsou takové, které na vzduchu uschnou a dlouho zdobí zvolený prostor. Přinesete-li si z venkovní procházky šípky, okrasné dřeviny i sytě zbarvené listy, úplně stačí umístit pěkné aranžmá do starého džbánku, kameninové kuchyňské nádoby či moderní vázy, kde se s ním můžete těšit. 

Podobně vám udělají radost i zakoupené květinové dekorace, jež někdo naaranžoval za vás. Ale neskládejte ruce do klína, a vezměte je jen jako takový základ, který lze ještě různými způsoby dokončit nejen podle vaší nálady, ale také v souladu s roční dobou.

Takto vypadá srdíčko, když si ho koupíte. Velké srdce z vrbového proutí je určeno k zavěšení na stěnu, do okna i na dveře. Rozestupy jednotlivých prutů ovšem můžete využít i k tomu, že si celou přední stranu dozdobíte nakrátko nařezanými přírodninami. Když je zapletete do bíle natřené sítě, krásně se tak usuší a vy své dílko můžete donekonečna obměňovat. Na e-shopu naleznete srdíčka momentálně ve 4 různých provedeních: SRDÍČKO SE ZELENOU STUHOU, 19 x 19 cm, 369 Kč.
Doaranžování je naprosto jednoduché. V propletené struktuře srdíčka drží stonky rostlin velmi dobře. Použila jsem probarvené květy hortenzií, skalník s červenými bobulemi, přísavník, fialový dřišťál, šípky. Nastříhejte si co potkáte, co se namane. Použijte vše, co se bude hodit k původnímu aranžmá z umělých květů. Pokud je to třeba, vyměňte stuhu určenou k zavěšení, a je hotovo. Srdíčko vydrží i na vzduchu - na verandě nebo na balkoně, kde na něj nebude přímo pršet. Jistě si umíte představit, že se o zimních svátcích lehce převlékne do červených barev a do jehličí...
S umělými květinami lze kouzlit i v bytovém prostoru. Rozsvítíte jimi tmavé kouty, kde by se rostlinám nedařilo, podpoříte objemné kytice jimž dají pevný základ, a pak jen vyměníte živé rostliny kolem. Budou se hodit o dušičkách i v blížících se vánočních svátcích. Použijte trochu fantazie a inspirujte se. V každém případě se rozhlédněte na našem e-shopu, kde naleznete také první vánoční věnečky: SVAZEK BÍLÝCH AMARYLISŮ, 189 Kč.

2 Comments

  1. Majka napsal:

    Mám ráda krásné věci,co si mohu udělat sama,ale nemám ten cit,který je k tomu potřeba.Proto vítám nápady a ukázky,podle čeho si to mohu sama vyrobit.Asi ode mě žádný nápad nemůžete čekat,ale já se ráda pokochám tím krásným,co udělá někdo,kdo k tomu má blízko a hlavně vlohy.Děkuju Majka

  2. Jana napsal:

    Milá Majko,
    rádo se stalo. Také děkuji. Musím říct, že když se tvoří z přírodnin, jde to samo. Určitě mi dáte za pravdu, že se člověk dá jen lehce vést. Tahle proutěná srdíčka jdou dekorovat donekonečna. Právě teď přijde na pořad jmelí, slaměnky, nasušené šípky a další okrasné bobule…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.