Vítejte u decoDoma!
Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.
Podzim nás zahrnuje bohatou úrodou, a tak nelze jinak, než občas propadnout hříšným myšlenkám na sladkosti.
Každá sezona má své kouzlo. Ta podzimní je plná nových vůní, mrazivých rán, jiskřiček jinovatky. Občas mrznou uši od větru, občas už prstům nestačí tenká kapsa. Krásně se pak utíká domů, do tepla, k dobrému jídlu a pití. Ty tam jsou lehké krémy a zmrzliny, teď je třeba zakousnout se do kyprého těsta, do ořechů, do cukrových polev, a dopřát si sladkosti hrušek, jablek, blum a hroznového vína.
Pokud doma rádi pečete, připravte si formy a pekáčky a pokud vám v kuchyni cokoli schází, podívejte se na naše zásoby. Na e-shopu máme spoustu novinek!
Tohle těsto nadlehčuje pořádná porce jablek. Tak nějak se v těste vytratí, ale o pikantní příchuť se postará hrstka mraženého ovoce - jako například rybízu nebo ostružin, ale také do něj velice často přidávám čerstvé bobule červeného vína. Řezy snadno upečete v silikonové formě, která má praktické rozevírání a skleněné dno, na němž můžete řezy nakrájet.
Vláčnému sladkému chlebíčku říkáme doma podzimní, protože vydatně voní skořicí, a je sladký po banánech, rumu a třtinovém cukru. Veškeré ingredience mu propůjčí barvu spadaného listí, a vás čeká správná podzimní buchta. Upéct ji je naprosto snadné, ani nebudete muset vyndávat mixér. Při pečení se nezapomeňte vybavit novými chňapkami a utěrkami, jak jinak, než s nějakými pěknými podzimními motivy.
Malou podzimní oslavu můžete zasvětit téhle vyšperkované bábovce. Dá vám určitě méně práce, než samotný dort, a překvapení bude stoprocentní. Uvnitř je bábovka barevně mramorovaná a růže a hroznové víno v citronové krustě vypadá také moc dobře. Hroznové víno je plné vitaminů a v tuto dobu koupíte odrůdy bez peciček i za velmi příznivou cenu. K pečení si připravte plechovou, silikonovou nebo keramickou bábovku, zaleží na tom, v čem nejraději pečete.
Zvláštní koláč jsem před lety připravila o Halloweenu, a už to tak u nás zůstalo. Ale je fakt, že ho peču i dříve - nejprve z pravých švestek, později z velkých blum tak, jak ho vidíte na obrázku. Pod glazovaným ovocem se ukrývá těsto černé, jak bota. Celé je totiž z mletého máku nadlehčeného šlehaným sněhem. Na koláč je vhodná nízká elegantní forma, v níž ho také nabídněte hostům.