POHOVKA V JEDNOBAREVNÝCH ŠATECH

MINI ZAHRÁDKY V MISKÁCH
3.5.2018
JAHODY, BEZINKY A MÁTA ANEB JARO VE SKLE
9.5.2018

Pořídit si pohovku v jediném barevném tónu skýtá jedno úskalí – i když jsou potahy tmavé, v hladké ploše bez dekoru snáze vynikne každá skvrnka.

Přesto si takové potahy kupujeme, protože jednobarevné pohovky dobře zapadnou do vybavení místností, a lépe se kombinují s ostatním bytovým textilem, který je nositelem vzorů. O co jednodušší je zařizovat se poprvé. To lze všechno promyslet a dokonale sladit. V okamžiku, kdy už řadu let bydlíme, pak je pořízení tak nápadné plochy, jako je sedací souprava nebo solitérní pohovka, obtížnější.

Pokud vás však vaše sedačka neomrzela a jen potřebuje nově potáhnout, zvažte, zda nevyzkoušet jednobarevný napínací potah. Je to přesně ten okamžik, kdy si dovolíte sáhnout i po světlých tónech, kterým jste se vyhýbali kvůli nepraktičnosti. Případně si spokojeně vyberte sytost jedné barvy, která se vám líbí. Toto řešení má další nespornou výhodu. Kdykoli potahy zamažete, můžete je jednoduše vyprat v pračce na 30 °C. Elastický úplet tvoří 60 % přírodních bavlněných vláken a materiál se dobře udržuje, přesto, že se na něm vyřádí vaše děti i čtyřnozí domácí mazlíčci.

Napínací potahy tvoří z rubu jemná pružná síť, která umožňuje přizpůsobit se mnoha tvarům pohovek. Při měření pohovky (popis rozměrů naleznete u každého modelu na e-shopu) se v krajním případě můžete i netrefit, ale nepoškozený potah lze bez problémů vrátit. Takže je o čem přemýšlet…


rezava1

Pavučina pružných nití vytváří v rubu materiálu strukturu, která se pohybuje přesně s požadavky na tvar pohovky. Materiál je roztažitelný všemi 8 směry a okraj potahu ukončuje pevnější pružící lem, který stáhne přebytek materiálu do potřebného tvaru. Potahy jsou zkonstruovány tak, aby spolkly celkový tvar sedačky, to znamená, že zakryjí i zadní stranu tak, aby sedačka mohla stát v prostoru. Aby potah na pohovce pevně držel, k tomu slouží upínací pásky a molitanové válečky, které se zanoří do hloubi čalounění.

rezava2

Zakončení potahu je řešeno v délce až k podlaze. Ve většině případů potřebujete ochránit celočalouněnou pohovku, která nestojí na nožkách. Nenechte se mýlit fotografií, chtěli jsme jen ukázat, že lze ošatit i tento typ pohovky. Přebytek materiálu je schován pod korpusem pohovky právě díky pevnější gumě v lemu. Stále však platí, že musíte vybrat správné proporce šířky a výšky potahu podle uvedených rozměrů.

V nabídce potahů naleznete také potahy na rohové sedačky, dvou a trojmístné sedačky, křesla a taburety.


2 Comments

  1. Kučera jiři napsal:

    Hledám potah na sedaci soupravu gauč tři mista dvoukřeslo a křeslo

  2. Jana napsal:

    Dobrý den, pane Kučero,
    prosím podívejte se na náš e-shop: https://www.decodoma.cz/Napinaci-potahy-na-sedaci-soupravy/. Naleznete zde širokou nabídku potahů, jednobarevných i s dekorem. Nabídka je rozdělena podle jednotlivých tvarů pohovek, takže se rychle zorientujete = TYP SEDAČKY. Při výběru konkrétního výrobku – např. na trojsedačku, se vám zobrazí, v jakých dalších tvarech je potah nabízen a zda obléknete i zbývající část svého kompletu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.