OLIVOVÁ DOMÁCNOST

3 LUXUSNÍ KOLÁČE DOKULATA
1.11.2016
TRADIČNÍ VÁNOČNÍ PERNÍK S POMERANČOVOU KŮROU
3.11.2016

K lásce k olivám jsem se už doznala. Musím říct, že můj podzim je právě ve znamení těchto odstínů. Do domova pouštím horem dolem podzimní barvy, které jsou zářivé i zemité, ale všechny žluté a načervenalé tóny potřebují protipól. Zvolila jsem klidnou olivovou zeleň.

Letošní barvou sezony je zlatý okr v různé intenzitě tónů. Výmalba těmito odstíny vytváří mimořádně elegantní pozadí pro řadu bytového zařízení. V takovém interieru dokonale vyzní vyzrálá barva dřeva, chladné tóny šedého kamene a teplá korálová. Krásný základ pro podzimní barvy, co říkáte?

Pak je tu prostor pro doplňky. Skvěle se sem hodí proutí, ratan a další exotické přírodní materiály (například banánové listy, vodní hyacint nebo mořská tráva), kovové lampy s povrchem mědi, i textil s velkoplošnými nebo etnickými vzory. Přemýšlíte-li, co s kuchyní, tak tam si právě pusťte olivovou zeleň. Je to barva, která vás neomrzí. Obsahuje stříbřitou šeď a skvěle se kombinuje s veškerými texturami dřeva. Pokud máte rádi olivy, můžete si zvolit dokonce i olivový dekor – třeba na keramice nebo bílém porcelánu či na pár doplňcích roztroušených po místnosti. Když si vybírám vzory, na které se budu dlouho a často dívat, vždy hledám nevtíravé barvy a určitou jemnost, která se pak snese se spoustou dalších předmětů. V kuchyni se toho děje docela dost.

Takže vybírejte pod heslem olives a užijte si podzim v barvách, které vám podpoří pořádnou chuť k jídlu. Kdybyste chtěli přímo něco olivového, pak mrkněte na nakládané olivy nebo na přírodní sýr s olivami. Když jsem prostírala stůl pro úvodní fotografii, bylo jasné, jaké barvy se u nás zabydlí…

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.