MOHOU ZA TO MUCHOMŮRKY

5 TIPŮ PRO VÁNOČNÍ ÚKLID
8.12.2015
SVÁTEČNÍ PAŠTIKA S TYMIÁNEM
10.12.2015

 

Čas od času se přihlásí ke slovu puntíky. A pak to stojí za to. Jenom co jsme viděli v loňském roce na předváděcích molech. Není to nic pro konzervativní konzumenty módy i designu. Ale zatímco v módě vystřídají puntíky třeba proužky, retro design na domácí půdě je naprosto nesmrtelný. Takže si puntíky hýčkejme.

Pořídíte-li si například puntíkované hrnečky na snídani, vaše ranní zasmušilá nálada roztaje, jako sníh. Mám to stoprocentně vyzkoušené. Mezi předměty, které každý den používáme, snad neexistuje žádný kousek, kterému by hravý, rozverný a zábavný puntík neslušel. Naštěstí s ním designéři nešetří, a tak si občas přinesu domů nějaký úlovek. Musím říct, že ať se jedná o jakékoli provedení, puntíkatý dekor mě nikdy neomrzí. Doma ho používám, jako koření. Jen tu a tam vykoukne smaltovaný hrnek nebo prostírání. Ale klidně bych snesla i puntíkovanou komodu ve stylu 60. let.

Ještě jednomu období mimořádně sluší puntíky. Jsou to právě Vánoce. Snad se s puntíky vracíme do pohádek a pohádky nás zase vracejí do dětství. Kdo z nás nemaloval obrázky z lesa, kde pokaždé v mechu trůnily červené muchomůrky? Vzpomínám ještě na prastaré vánoční skleněné ozdoby ve tvaru muchomůrek, které se daly pomocí skřipce upevnit na stromek. Jaké bylo moje překvapení, když jsem je letos objevila na veletrhu dekorací a dárků For Home Decor mezi spoustou atraktivních vánočních ozdob. Dejme o svátcích pohádkám prostor. A máte-li ve svém okolí někoho, kdo má sklon se mračit, pořiďte mu k Ježíšku cokoli s puntíky!

 

 

2 Comments

  1. Petra Kňazovčikova napsal:

    Dobrý den,šel by prosím koupit keramický termohrnek s puntíky o objemu 500ml?

  2. Jana napsal:

    Dobrý den, paní Kňazovčiková,
    je mi moc líto, ale reagujete na článek z roku 2015, a výše uvedené zboží už naskladněno není. Doufám, že na našem e-shopu – https://www.decodoma.cz/ objevíte něco jiného, co vám bude milé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.