LEVNÉ VÁNOČNÍ DÁRKY? VYROBTE SI JE!

MIKULÁŠSKÁ ČOKOLÁDA S LEDNÍMI MEDVĚDY
1.12.2022
TŘÍVRSTVÉ OŘECHOVÉ CUKROVÍ NARÁZ Z PLECHU
5.12.2022

Největší radost udělá dárek věnovaný od srdce. A co je víc než ručně vyráběný dárek?

Někdo si potrpí na honosné dary za tisíce, my ale věříme, že náš decoDomácký blog čtou především ti, kdo preferují domov zútulněný láskou spíš než penězi. Ostatně, svědčí i tom i vaše oblíbenost článků s různými tvořivými nápady! Právě pro vás jsme dnes nachystali pár tipů na ručně vyrobené dárky. Některé jsou pracné víc, některé míň, na některé zužitkujete zbytky. na některé bude přece jen potřeba pár drobností přikoupit.

Ať už tak nebo tak, přejeme vám, ať jde tvoření od ruky a ať se při něm naladíte na tu pravou vánoční náladu!

Na výrobu mýdel máte nejvyšší čas, protože je třeba nechat je vyzrát, pokud si ale stejně jako my vystačíte s výrobou z rozstrouhaného kupovaného mýdla, chvíli to ještě odkládat lze: sušení trvá zhruba týden. Využít můžete různé zbytky mýdel, která máte doma (u těch ale pozor na parfemace, aby k sobě hezky ladily) nebo použijte klasické tuhé marseillské mýdlo, které koupíte v každé drogerii. O originalitu se postarají suroviny z vaší kuchyně či zahrádky.

Co by to bylo za Vánoce, kdybyste neměli ani jedno sněžítko. Navíc je to krásný a originální dárek. Pro propriety jeho výrobu budete muset dojít na nákup, ale skleničku od marmelády určitě máte doma a pár větviček nasbíráte v okolí vašeho bytu či domu. Radost z darovaného sněžítka bude veliká!

Kamarádíte se s nůžkami a jehlou? Využijte odstřižky látky a kousek stužky a našijte králíčky –  v článku na ně najdete i šablonu, takže nikam nemusíte. Ozdobit jej můžete knoflíky či textilními fixy, na vycpání poslouží výplň ze starého polštáře a přidat můžete i něco voňavého: hodí se sušená levandule nebo růže, ale i pytlíček ovocného čaje.

Nevím, jak vy, ale já korkové špunty zásadně nevyhazuju. Člověk nikdy neví, na co se můžou hodit, a kdyby nic jiného, ve školkách jsou obvykle rádi za jakýkoliv tvořivý materiál. Pokud jich máte v zásobě dost, můžete vyrobit třeba tuhle krásnou nástěnku, pár špuntů v období svařáku možná ještě posbíráte i vy nebo poproste sousedy :-). Akorát pozor, aby se jednalo o pravý korek, plastové „korkové“ zátky nevypadají dobře a ani špendlík do nich nezapíchnete zrovna snadno.

Máte v plánu své blízké obdarovat domácí zavařeninou? Dotáhněte dárek k dokonalosti a najděte si chvilku na výrobu nádherných krejzlíků. Opět na ně zužitkujete odstřižky látek nebo starý povlak na polštář, pak už potřebujete jen vhodnou přízi a kousek stužky. Uznejte, že jsou opravdu nádherné!


MOHLO BY SE VÁM HODIT...



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.