KOUPELNA JAKO SALON KRÁSY

4x KOKOS V HLAVNÍ ROLI
24.10.2017
ŠVESTKOVÉ KNEDLE V KOŽICHU
26.10.2017

Zcela jistě budeme hovořit o koupelně jako o místě, odkud vycházíme krásní a upravení. Nejde jen o každodenní ranní rituál, ale v této místnosti se také staráme o fyzickou relaxaci a zdraví svých vlasů, nehtů a pleti.

Je docela důležité, ukradnout si tu a tam chvilku jen pro sebe. Patří k okamžikům, kdy potřebujeme soukromí, protože právě bojujeme s manikúrou nebo s depilací, vážíme se a měříme, natíráme si na obličej masku v zeleném či modrém odstínu (a to nás vážně nemusí nikdo vidět) a pramínky vlasů nám okupují různé tloušťky natáček. V žádném případě z tohoto boje nevylučujeme mužskou část domácnosti. Mají své potřeby, jako my, ženy. Domácí salon krásy je otevřený pro každého.

Právě proto si zařiďte svou koupelnu účelně a rozdělte si své zóny. Týká-li se to kosmetiky, je totiž jen pár věcí, které užíváte společně:

  • Rodinné zázemí – Na přístupných místech ponechejte třeba osobní váhu, fén, který skvěle upevníte do speciálního držáku na stěnu, zásobu ručníků apod. 
  • Malé úložné prostory – K neocenitelným pomocníkům patří menší košíky, které se dají uložit do polic a skříněk. Každý člen rodiny si v nich pak udržuje pořádek po svém. Převážně kosmetika je plná drobných předmětů, kácejících se kelímků a tub, a je ideální roztřídit je do jednotlivých boxů.
  • Má-li někdo v domácnosti potíže se zrakem, pořiďte si do koupelny zrcátko s trojnásobně zvětšovacím sklem. Společně s vestavěným osvětlením bude patřit k neocenitelným pomocníkům při líčení a běžné úpravě vlasů a obličeje.
  • Na bezpečné místo si odkládejte hodinky a šperky. Nezřídka vplujeme pod sprchu, a teprve na poslední chvíli sundáváme něco ze svých cenností. Najdete je tam pokaždé, a hlavně – i ostatní členové domácnosti si zvyknou, že je třeba dávat na toto místo pozor. Pořiďte si například ještě jednu misku na mýdlo jen za tímto účelem. Bude stylově zapadat do série výrobků z této řady.
  • Pohodlí především – Disponujete-li větším prostorem, umístěte do koupelny křesílko nebo alespoň stoličku. Není-li vám dvacet, rádi si při své relaxaci a různých úkonech dopřejete krátký odpočinek.
  • A nakonec nezapomeňte na bezpečí – Měkké a příjemné koupelnové předložky musejí být z rubu opatřeny protiskluzovou vrstvou. Je to tak, že většina úrazů se odehrává na domácí půdě. Vaše koupelna by měla být především oázou klidu a pohody.

2 Comments

  1. Endy napsal:

    To by se mi líbilo mít to v koupelně jako v salonu. Ale co si budeme povídat, některé procedury si doma tak precizně neuděláme. Mě by třeba lákalo zajít si na epilaci https://www.premier-clinic.cz/zakroky/odstraneni-chloupku/ abych nemusela tak často řešit holení a s tím vzniklé podráždění pokožky. Opravdu už začínám to holení nesnášet.

  2. Jana napsal:

    Chápu, Endy,
    ideální je, napsat Ježíškovi :o) možná lze získat i dárkový certifikát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.