ÚKLID V KLIDU A POHODĚ

BEZ UBROUSKŮ TO NEJDE
21.5.2019
TEXTIL V ETNO STYLU
23.5.2019

Chvilku to trvá než se odhodláme, ale odměna za úklid celé domácnosti stojí za to. Vše je čisté a lesklé, a především - něco jsme udělali pro své zdraví.

Jen kdyby to tak vydrželo! Když se každodenní provoz převalí přes nablýskané podlahy a okna zašpiní déšť, nedá se nic dělat. Ale přece jen něco ano - pořiďte si prostředky a dobré pomocníky, které vám s prací pomůžou. Budete je brát ochotněji do ruky, protože fungují. Například s vysavači na okna nebo se speciálními ždímacími mopy nebyl úklid nikdy jednodušší.

Generální úklid má v podstatě dvě fáze. Nejprve je nutné vyhodit věci, které překážejí. Je třeba přebrat šuplíky a skrýše o nichž ani nevíte, co obsahují, a je nutné zbavit se nepotřebného textilu, který díky sběrným kontejnerům poslouží k dalšímu zpracování.

Druhou metou je zdolání hloubkového úklidu. To jsou činnosti, které každotýdenně neděláme. Jako například mytí oken, praní záclon a závěsů, úklid spíže a kontrolu trvanlivost potravin, čištění trouby, odpadů vany a umyvadel, utření prachu za knihami v knihovně atd. Už na vás jdou mrákoty? Není to tak zlé. Pořiďte si dobrou výbavu na úklid a zaktivujte celou rodinu. Všem se vám bude doma lépe dýchat.


Čisticí sada na okna Window Cleaner patří k onomu druhu pomocníků, které nedáte z ruky. Dlouho jsem váhala, ale teď ji půjčuji všem svým kamarádkám. Vracejí mi ji s tím, že už shánějí svou. Jedná se v podstatě o vysavač, který z povrchu skla spolehlivě odsaje vodu. Ulehčí vám mytí jakýchkoliv druhů oken i zrcadel, které jinak dají dost leštění. Určitě ho vyzkoušejte také na úklid sprchových koutů a dlaždic. Použití je snadné a rychlé. Podstatné je, že přístroj je lehoučký, takže se nebudete nijak namáhat. Široká gumová stírací čepel pojme dost velkou plochu a na poslední kapky vody na nepřístupných místech doporučuji jedno sáhnutí švédskou utěrkou. Výsledek bude spolehlivě beze šmouh a v rekordním čase: SADA NA OKNA LEIFHEIT, 1490 Kč.
Kartáč na čištění žaluzií je pro tuto činnost nenahraditelný. Pokud se žaluziemi pravidelně zápolíte, víte, že umýt okna je podstatně jednodušší. Tímto kartáčem vyčistíte 2 žaluzie najednou. Návlek je ušitý z jemného mikrovlákna, takže lamely nepoškrábe, jen je zbaví prachu a nečistot. Po použití návlek stáhněte a vyperte v teplé vodě bez saponátu. Kartáč dodáváme s náhradním návlekem: KARTÁČ NA ČIŠTĚNÍ ŽALUZIÍ, 99 Kč.
Uchovat pěkný ráz povrchů koberců, autopotahů, sedacích souprav, židlí i dalšího čalouněného nábytku, vůbec není jednoduché. Každou chvíli se tam usadí nějaká skvrna od jídla a pití. Povrch se ještě vyčistit dá, ale většina plastických textilií z hrubších vláken absorbuje špínu do hloubky. Na to, abyste vyčistili textilní vlákna dokonale, slouží odstraňovač skvrn se zabudovaným kartáčkem. Integrovaný gumový kartáček šetrně odstraní skvrnu, aniž by poškodil čištěný povrch. Naneste přípravek na skvrnu, jemnými krouživými pohyby jej zapracujte a po chvíli zbytek saponátu setřete vlhkým hadříkem: ODSTRAŇOVAČ SKVRN S KARTÁČKEM, 250 ml, 199 Kč.
Univerzální podlahový mop se ždímacím mechanizmem je určený pro mytí všech druhů hladkých podlah (lina, dlaždic, lamina i dřeva). Snadné ždímání návleku z mikrovláken zvládnete díky zatáhnutí mechanizmu směrem vzhůru. Mop má plně pohyblivý kloub pro vytírání pod nábytkem. V podstatě ho skloníte do vodorovné polohy. Návleky mají různé povrchy, takže je můžete snadno měnit podle potřeby - stíráte-li prach, špínu, nebo když potřebujete napastovat. Zašpiněné návleky lze vyprat v pračce bez přídavku aviváže. Perfektní drží díky suchému zipu: MOP PICOLO, Leifheit, 469 Kč, VYMĚNITELNÉ NÁVLEKY na suchý zip, 169 Kč.

Pokud máte veškerý generální úklid za sebou, zbývají ještě detaily. Například čištění křišťálových lustrů a dekorací. Úplně nejjednodušším způsobem je nablýskáte pomocí obyčejných brambor. Jak na to, zjistíte v článku, do něhož se prokliknete ZDE, případně obrázkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.