CO S TÍM VĚČNÝM ÚKLIDEM?

6 TIPŮ PRO SMYSLUPLNÉ HROMADĚNÍ ZÁSOB
10.3.2020
TEXTIL JAREM MALOVANÝ
12.3.2020

Očista našich domovů v tuto dobu odstartuje, ať se nám to líbí, nebo ne. Jaro nás k tomu vždycky nějak přiměje, ale nakonec je příjemné, mít za sebou vše v pořádku.

Už teď se bouříte, že blížící se jaro začíná úklidem? Tahle představa se nelíbí nikomu. Existuje pravidlo - ne o moc sympatičtější -  uklízet průběžně. Když si ovšem osvojíte pár úkonů zcela automaticky, bude se vám doma lépe dýchat.

Na druhé straně je nezbytné jednou, dvakrát do roka, uklidit trochu řádněji. Po zimě je dobré zbavit se nepotřebných věcí, podívat se, kde je co třeba opravit nebo přímo nahradit, ať už se to týká spotřebičů či kapajících kohoutků. Také je možné, že máte v hlavě plán na proměnu části svého zařízení. Pak pomohou nové barvy na stěny, všudypřítomné textilie i dekorační předměty podtrhující zvolený styl. To vše patří k jarní inovaci vašeho příbytku a k ní se samospádem přidruží i úklid.

V každém případě potřebujete dvě důležité věci - dobré mechanické a elektrické pomocníky, kteří ušetří vaše síly, a pak úplně obyčejné úklidové prostředky, které používaly už naše babičky. Fungují bezchybně navzdory dnešní pokročilé době:

tipy pro stále čistý domov

  • Pořiďte si ruční vysavač, je to vaše prodloužená ruka, za níž nezůstanou drobečky, nitě a vlasy popadané v koupelně. Uvidíte, že ho každý den minimálně třikrát vezmete do ruky (a nejen vy). Úklid trvající doslova jen na pár vteřin, bude znát.
  • Ruční vysavač může být součástí tyčového vysavače. Máte-li doma zvířátka, rychlé vysátí podlah je nezbytné každý den. Ideální je vysavač bez šňůry, který vás neomezí v pohybu.
  • Na otření kuchyňské linky po vaření použijte ocet a vodu. Svůj mycí sprej si namíchejte podle receptu v následujícím článku. Ekologicky s ním umyjete každou mastnotu. Přečtěte si i tucet dalších možností, jak udržovat domácnost čistou pomocí octa. Funguje to.
  • Na mytí oken, zrcadel, koupelnových kachlíků a dalších hladkých ploch, využijte vysavač na okna. Jak geniální je to pomocník zjistíte po prvním použití.
  • Bleskové umytí podlah zvládnete nejlépe s rozprašovacím mopem, který má na tyči umístěnou nádobku s čisticím prostředkem. Odpadne tahání kýblů s vodou (což pocítí vaše záda) a tento úkon vás opět učiní rychlými a mobilními.
  • Do ložnice si pořiďte rozměrný přehoz na postel. Celý prostor bude okamžitě útulný a uklizený.
Neuklidíte zhola nic, pokud se nejdříve nedostanou věci na svá místa. Teprve místnosti bez věčných hromádek šatstva, dek a zimních přikrývek se jeví schopné generálního úklidu. S ukončením zimní sezony většinou odkládáme i hřejivé peřiny, bundy a kabáty, a měníme je za lehčí výbavu. Z objemných balíků textilu se mohou rázem stát úhledné boxy, pro něž snáze najdete místo: ÚLOŽNÝ BOX MADISON S VAKUOVÝM PYTLEM, velikost XL.
Všichni to známe - stále se opakující mokré kytičky tlapek od našich čtyřnohých přátel, lepící podlahu po dětské snídani i neustálé vlhko v koupelně, kde můžete snadno uklouznout. Každý den běháme s hadříkem a stíráme nečistoty, ohýbáme se, namáháme záda. Ale jsou tu mopy s integrovanou nádobkou na čisticí prostředek, s nimiž je úklid bleskovou a elegantní záležitostí. Proto jich máme na našem e-shopu hned několik a vy si můžete vybrat: ROZPRAŠOVACÍ MOP LEIFHEIT, vhodný pro plovoucí podlahy, dlažbu či linoleum.
Je to vážně maličkost - šikovná koncovka na ruční vysavač, která odstraní špínu i z míst, kam byste se jen tak nedostali. S nástavcem můžete vyrukovat na úklid svého vozu, kde je tisíc nepřístupných míst. V domácnosti ho oceníte při vysávání šuplíků, klávesnic, rolet, žaluzií nebo záhybů v čalounění. Nástavec obsahuje 31 tenkých flexibilních sacích trubiček, které skvěle odstraní drobné nečistoty, ale přitom nevysají předměty z uklízeného prostoru. Z místa tak nemusíte odstraňovat drobnosti jako jsou mince, klíče, kancelářské svorky apod.: KONCOVKA NA VYSÁVÁNÍ se 2 redukcemi pro vysavač.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.