BARVY PANTONE PRO LETOŠNÍ ROK

4x MASOPUST S KOBLIHAMI
12.1.2021
JABLEČNÝ SVAŘÁK S KŘÍŽALAMI
14.1.2021

Všechno v našich životech má svůj protipól. Pantone Color Institute každoročně vyhlašující barvu roku, vybral tentokrát dvě - barvu světla a stínu.

Zářivé světlo zosobňuje přímá žlutá (PANTONE 13-0647 Illuminating), odraz stínu pak šedá (PANTONE 17-5104 Ultimate Gray). Výjimečný výběr dvou barev v přenesené symbolice znamená povzbuzení a energii společně se stabilitou a pevností. Obě tyto polohy budeme v novém roce potřebovat.

Barvy společně výborně ladí a v interiérech se hojně objevovaly už v minulém roce. Jakoby si je designéři vybrali o chvíli dříve. Žluté tóny jsou hodně oblíbené. Zanechávají za sebou odraz, světlo. Samostatně uplatněná žlutá, zvláště pak ve velkých plochách, vás může trochu zahltit; její temperament je vhodné přirozené utlumit protipólem - a tou je šedá v různých intenzitách. Barvy kolem nás netvoří jen hladké plochy. Mají různé struktury, lesk i mat, představují velké množství materiálů, a to jim umožňuje vzájemné sousedství plné napětí i elegance. 

Všechny modely doprovázející tento článek, naleznete na našem e-shopu decoDoma.

Zářivá žlutá představuje radost a optimismus. Jste-li smutní, určitě si neobléknete žluté tričko. Je to barva slunce, mocná a energická, veselá a povzbuzující myšlení. S tím vším souvisí aktivita i třeba chuť k jídlu. Žlutou barvu si vyberte pro prosvětlení tmavých místností, do kuchyní, v několika tazích do pracovních míst. Je to jedna z primárních barev (společně s modrou a červenou) a patří k pilířům barevné stavebnice. Užívejte ji s rozvahou, ale využijte všechen její kladný potenciál.

Šedá zosobňuje sílu a vytrvalost. Její neutrálnost na sebe bere podobu kamene, betonu, popela. Samostatně působí chladně a konzervativně, ale jakmile se stane stínem zářivé barvy, ožije a vypadá důstojně a elegantně. Její univerzální uplatnění ji okamžitě posune z neviditelného postavení do světla reflektorů. Jako doplňková barva doprovodí veškeré teplé odstíny a svou nadčasovostí vytvoří interiér, který vám bude připadat stále zajímavý a umožní vám mnoho skvostných proměn.

Šedá a žlutá ve stejné intenzitě může být v prostoru uplatněná 1:1. Tato kombinace bude vyhovovat například chlapeckým pokojům, neboť výrazně odráží industriální styl. Společně s černou barvou žlutá upozorňuje na nebezpečí a v prostoru evokuje určité příjemné napětí: DEKORAČNÍ OBRAZY BEELY JAUNE a BEELY GRIS se spodním rámem, 30 × 40 cm, polyester, MDF.

Žlutá přibližující se zlaté, působí honosným dojmem. Přehoz na postel SOFTA s oboulícním prošitím je díky elegantní břidlicově šedé dokonalým partnerem uklizené ložnice. Model - den a noc - můžete využít podle své momentální nálady: PROŠÍVANÝ PŘEHOZ SOFTA pro jednolůžko i dvojlůžko, v rozměrech 170 × 270 cm /240 × 260 cm, 100% polyester.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.