9 TIPŮ PRO (PŘED) ŠKOLÁČKY

KDYŽ SE ŘEKNE RETRO I
9.2.2016
SRDCE Z BŘEČŤANU I / DRÁTĚNÁ OPORA
11.2.2016

Dětský svět je světem barev a her. Čím je dítě starší, tím více si vymezuje své soukromí za dveřmi dětského pokoje, který se začne proměňovat podle jeho potřeb a zálib. Menší děti sdílí s námi společné prostory a ty musí být plné praktických věcí.

Předměty i hračky většinou překypují pestrými barvami. Aktivují dětskou mysl a rozvíjejí fantazii. Pokud máte střízlivě zařízený byt, barvy ho lehce osvěží. V kuchyni se tak objeví hrnky s postavičkami z pohádkových příběhů, a vy zjistíte, že je s chutí používáte častěji než jednobarevné, nad jídelním stolem se vesele usadí nástěnné hodiny s Maxipsem Fíkem a cestu vám zahradí mobilní dětský stan, který se druhý den překvapivě objeví na jiném místě. Tento čas, kdy dítě potřebuje vaši společnost a pozornost, je moc krásný. A prolínání dětského a dospěláckého světa rovněž.

NA ZAČÁTKU JE POSTÝLKA Pokojíček pro miminko není třeba zahlcovat nábytkem. I na syté barvy je dost času. Začněte pracovat s volným prostorem, s pastelovými barvami. K osvěžení výmalby můžete vyzkoušet samolepky s dětským motivem, které záhy vaše děťátko zaujmou.

MAXIPES FÍK vychoval už nejednu generaci malých človíčků. Pomůže i při výuce hodin. V každém případě dejte přednost takovým, které mají výrazné číslice, aby si je děti správně zapamatovaly.

3  OBĚD S HRDINOU Z POHÁDKY Můžete nadále používat své elegantní proutěné prostírání, ale dáte-li svému dítěti vybrat, sáhne po prostírání s kamarády z kresleného filmu. Má to jen jedno úskalí – budou přibývat další a další. Výrobci na to ale pamatují…

DĚTSKÉ DEKORY NA PORCELÁNU Přípravu jídla i jeho naservírování považuji za hodně důležitou. Jíme očima už od narození a z hezkého nádobí hned jinak chutná. S obrázky na talíři je všechno veselejší. Můžete hrát hru: Jak rychle vysvobodit slona z polévky!

5  KDYŽ JE PRÁCE HROU Děti jsou zvídavé a v okamžiku, kdy připravujete koláč, klidně je nechte vykrájet z těsta pár sušenek. Budou pyšné na to, co dokázaly a vy je úspěšně zabavíte. Oblečení ochrání dětská zástěrka. Dá se ušít i v klukovském provedení.

BEZPEČNÉ PŘÍBORY Vaše domácí příbory nemusejí splňovat pravidla bezpečnosti. Do dětských rukou patří malý příbor, který má oblé tvary a nemá ostré hrany. Dětské příbory se vyrábějí v mnoha provedeních, dejte přednost těm, které se dobře drží.

7  NEZMAR PLAST Plastické hmoty vtrhly do dětského světa velmi užitečným způsobem. Předměty denní spotřeby i hračky jsou nerozbitné a věrně slouží. Přijímají krásné barvy i obrázky, mají bezpečné tvary. Například praktické dělené svačinové boxy ochrání svačinu na výletě i později ve škole.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.