6 SVĚŽÍCH POHÁRŮ S LEDEM A OVOCEM

PLNĚNÉ PAPRIKY S OMÁČKOU DO TROUBY
8.7.2019
LÉTO NA DNĚ SKLENICE
10.7.2019

Šťavnatý koktejl, ledový kávový nápoj, nebo vychlazený pohár s ochucenou smetanou, to jsou svůdné nabídky letošního léta. Je tak snadné si je zamilovat...

Okamžik než ochutnáte, je ten nejlepší. Klidně si udělejte čas, třeba o letní dovolené, a pozvěte své přátele na koktejlové odpoledne. Chce to jen pár receptů (k těm se prokliknete následujícími obrázky), lednici naplnit zásobami a vytáhnout šejkry, mixéry a smoothie makery. Úplně nejzajímavější je zkoušet něco nového, mám na mysli kombinace, které jste ještě neokusili. Pro mě bylo třeba zcela nové spojení chuti Coca-Coly a vanilkové zmrzliny. Překvapivě skvělé a lahodné!

A pokud se neumíte i v těch největších vedrech vzdát kávy (což chápu), pak je tu výtečné frappé se svou kávovou chutí lehce zabalenou do kostek ledu, což vás příjemně vzpruží. Dětem dopřejte mléčné koktejly s rozmixovaným ovocem dodávajícím vitaminy i energii, a na večer si nachystejte třeba i kapku alkoholu; to už záleží jen na vás.

Výkonné sekáčky na led, napěňovače, odšťavňovače a smoothie makery naleznete na našem e-shopu.

LEDOVÉ FRAPPÉ

1

Pozor - frappé není ledová káva se zmrzlinou, jak si ji popřáváme v našich končinách. Je to originální ledový kávový nápoj, který se připravuje speciálním frapovačem nebo ručním pěničem mléka, nicméně máte-li doma smoothie maker, využijete ho na sto procent. Ledový nápoj vám nabídne skutečně silnou chuť kávy a zároveň požitek ze sladkého koktejlu, protože tady je cukr důležitý. Pokud nesladíte, můžete si ho dát méně, ale cukr má na svědomí tu báječnou pěnu, do níž s požitkem strčíte nos. Když to přeženete se šleháním, dá se i krájet.

 

ČERNÁ KRÁVA

2

SMETANOVÉ KLADIVO

3

JAHODOVÝ KOKTEJL

4

Tyto tři americké poháry patří k letním pokušením s definicí No. 1 - první z nich už jsem zmínila v úvodu. Cola s vanilkovou zmrzkou je prostě výborná. Sametové kladivo vás v horku spolehlivě porazí, takže opatrně s ním. Patří do něj dva druhy alkoholu a svůj název nenese pro nic za nic. A koktejl s pořádnou porcí jahod přijde vhod dětem i dospělým.

MELOUNOVÁ TŘÍŠŤ

5

Když se prokliknete obrázkem k receptům, objevíte dalších 6 melounových nápadů, které se vám mohou hodit pro nejbližší letní posezení v zahradě. Vychlazené melouny jsouv horku výborným osvěžením. Dodají spoustu tekutin a přitom mají minimum kalorií. Dětem vyrobte třeba nanuky s čokoládou a samotná melounová tříšť se hodí k večerní oslavě, kdy dojte i na kapičku alkoholu. Hodí se k ní kubánský rum, ale nepřežeňte to; víte co dokáže podchlazení :o)

OCHUCENÉ ŠLEHAČKY

6

Jak správně našlehat smetanu s vysokým podílem tuku, se dozvíte v dalším článku (proklik obrázkem), ale to, co vás v tuto chvíli bude zajímat nejvíc, jsou patrně možnosti, jak šlehačku ochutit tak, aby byla pokaždé jiná. Vyzkoušet můžete vedle pařížské a kávové šlehačky, také čokoládovou a koňakovou příchuť. Je to nejrychlejší způsob, jak ozvláštnit právě vytvořený dezert, pudinky, horkou kávu, kompot z čerstvého ovoce a pod. Nebude vás to stát víc, než pár minut šlehání. Zásobu smetany si nechte pro podobné chvíle v lednici nastálo; vyplatí se to. Honí-li vás mlsná, dejte se chytit!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.