LÉTO NA DNĚ SKLENICE

6 SVĚŽÍCH POHÁRŮ S LEDEM A OVOCEM
9.7.2019
MÓDNÍ SKLENÍČKY PLNÉ ZELENĚ
11.7.2019

Z pěkných hrnků, sklenic a džbánů to lépe chutná. Mějte to na paměti, protože ke správnému příjmu tekutin se někdy musíme přemlouvat.

V horku to jde určitě snáze, ale když je pod mrakem, a teplota spadne právě jako je tomu v těchto dnech, do studené vody se nám moc nechce. Ale vodu potřebuje každá buňka v našem těle. Když voda schází, okamžitě pocítíte více únavy způsobené snížením tělesného tlaku. Pomoc je jednoznačná - sáhněte po krásné sklenici, a napijte se.

Diskuse o tom, kolik vody je třeba denně vypít, se různí s ohledem na to, kolik vážíte a jak je váš organizmus namáhán. Obecně platí pravidlo, že vypít 1,5-2 l denně je zkrátka povinné. Zbytek tekutin dorovná jídelníček obsahující ovoce, zeleninu, polévku a pod. A pokud máte nadváhu, nebo pijete s oblibou kávu silně odvodňující organizmus, přidejte si ještě minimálně 0,5 l navrch. Také absence žízně není dobrým rádcem. Zvláště lidé ve vyšším věku říkají, že žízeň necítí a tím pádem si dovodí, že si tělo o vodu neříká. K rozumnému příjmu tekutin je třeba se doslova vychovat. Tím nejjednodušším způsobem je mít na očích neustále naplněnou sklenici.

Ačkoliv celodenní příjem tekutin se týká především pramenité vody, do auta nebo na delší cestu si po ránu vezměte například čerstvě připravené smoothie. Dodá vám nejen vitaminy a energii, ale také třeba vlákninu, která vás dobře zasytí. Pořiďte si smoothie maker - přístroj, který seká a mixuje ovoce a zeleninu, a na rozdíl od tradičního mixéru vám zpracuje zdravou porci čerstvých surovin přímo do přenosné láhve. Vezměte si ji všude s sebou a ranní přísun vitaminů dopřejte celé rodině. K tomuto typu smoothie makeru patří 3 originální láhve: SMOOTHIE MAKER CONCEPT ACTIVE + 3 LÁHVE O OBJEMU 400-570 ml, 1299 Kč.
Sklenice a hrnky z dvoustěnného borosilikátového skla odolného proti poškrábání vypadají stylově a nápoje v nich podávané velice efektně. Po dlouhou dobu uchovají teplotu jak horkých nápojů, tak i prodlouží život ledovým kostkám ve velkém horku. Příjemné budou i vašim rukám, které ochrání třeba proti popálení. Nádobí je vhodné i do myčky: SKLENICE DOBLO 500 ml, 199 Kč; SKLENĚNÝ HRNEK DOBLO 360 ml, 209 Kč.
Originální sada barevných sklenic s víčky a brčky ochrání nápoje před hmyzím náletem. Můžete je využít na alkoholické i nealkoholické nápoje s ovocem a ledem, které je přitahují nejvíc. Žárovky budou atraktivní zvláště pro děti hrající si na zahradě. Možná je tak přimějete k častějšímu pití: SADA 4 ks SKLENIC S BRČKY, 199 Kč.
Těšíte se na nejbližší víkend? Možná chystáte zahradní party, a to se pak hodí spousta snadno přenosných věcí. Oceníte například drátěný košík s karafou a objemnými sklenicemi. Komplet je navržen ve venkovském francouzském stylu: SADA S KARAFOU A SKLENICEMI V KOŠI, 399 Kč.

aktuálně

V poslední době se navyšuje poptávka po ekologicky šetrných obalech. Pokud vás zajímají nápojová BIO brčka, pak si můžete pořídit slámky z materiálu označeného PLA. Vypadá stejně jako běžný plast, ale je vyroben ze škrobů rostlinné biomasy (kukuřice, obiloviny, celulózy). Brčka jsou zdravotně nezávadná, neobsahují alergeny a jsou kompostovatelná. Deset ks papírových brček stojí kolem 20 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.