5 TIPŮ NA MILOVANÉ MUFFINY

ČERNÁ MEDOVÁ KACHNA S BADYÁNEM
24.2.2020
MODRÁ JE BARVOU ROKU 2020
26.2.2020

Vše co mluví ve prospěch pečení muffinů se točí kolem jednoduché přípravy a nekonečného množství obměn.

Když to zjednoduším, můžete se naučit péct jedno osvědčené těsto a pokaždé tyhle skvělé bábovky dokončit jinak:

  • tvarem - kdy lze využít množství tradičních pečicích plechů, silikonových i papírových košíčků nebo forem s výlisky dětských motivů, bábovek apod.,
  • náplní - do těsta lze vkládat čerstvé i kompotované ovoce, džemy, čokoládu, bonbony a dokonce i alkohol,
  • zdobením povrchu - na muffiny lze naložit čepici našlehané smetany nebo krému a proměnit je v luxusní cupcakes, můžete je polévat čokoládou, karamelem i ovocným topingem a také je zdobením zasvětit všem možným svátkům, jako právě teď blížícímu se jaru.

Ale to není zdaleka vše. Muffiny lze napéct naslano - se sýrem, šunkovou, špenátovou či vaječnou náplní a práci vám zpříjemní dokonce i specializovaní pomocníci, jako například elektrický koblihovač Clatronic (viz níže), který vám napeče muffiny k snídani třeba každý den. Sladké pečivo výtečně chutná s trochou silné kávy, takže muffiny směle nabídněte i jako sváteční pohoštění. Jarní svátky už pomalu klepou na dveře...

1

plněné citronovým krémem


Když jsem zkoušela výrobu citronového krému (Lemon curd), ještě jsem netušila, že ho mohu uplatnit i tímto způsobem. Až při svátečním jarním tvoření vznikly muffiny, které se hodí naplnit tímto výtečným krémem, pro děti mléčným pudinkem a dospělým dokonce i vaječným koňakem, pokud máte pěkně pevný a hustý. Vyplatí se vyrobit si ho už teď, aby si do svátků tzv. sedl. Upečené muffiny pak naplňte na poslední chvíli, než se návštěva objeví za dveřmi.

2

muffiny a spol. + VIDEO


Vlastnit přístroj, který vám nabídne hned troje cukroví najednou, je perfektní. Rozhodnete-li se pro muffiny, stačí do něj vložit správnou formu a než se sejde rodina k nedělní snídani, máte napečeno. Jak na to, uvidíte na krátkém videu; kromě muffinů lze pomocí výměnných forem napéct ještě oblíbené donuty a kuličky na špejli, které tolik chutnají dětem. Koblihovač pestrému jarnímu pečení skvěle nahrává. 

3

zajíčci pro děti


Pečení pro děti se neobejde bez všelijakých roztomilostí. Jarní svátky hýří barvami a veselými tématy, tak si s dětmi můžete natrénovat pečení zaječích muffinů, určitě vám s přípravami moc rády pomohou. Cukrářské zdobení nemusíte používat v takovém množství, stačí, když jen tvarohový krém lehce pocukrujete barevnými máčky. Zbývající stylizace vám zabere jen pár minut - uši vystřihněte z potištěného transparentního papíru a obličej naznačte stříbrnými perličkami.

4

kokosky raffaello


Všem, kdo máte rádi kokos, jsou určeny kokosové muffiny, které mají uvnitř schované bonbony raffaello. Do těsta lze vložit také kokosové kuličky domácí výroby, takové, jaké tvoříte o Vánocích. Kokos se řadí k superpotravinám a jeho konzumace má význam v každém ohledu, byť byste ho jen přidávali do sladkých domácích specialit.

5

s ovocnou náplní


Vedle tradičních forem pro pečení muffinů a papírových košíčků se dají k tvarování použít i jednorázové pevné formičky z pečicího papíru. Mívají větší tvar, tak se hodí k zapečení větších kousků čerstvého ovoce. V tuto dobu lze se stejným úspěchem použít například kompotované švestky. Místo pecky do nich vložte mandličku. K vytvoření pravidelných porcí využijte plastový dávkovač těsta ovládající se stisknutím pístu (viz článek).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.