KOKOSKY RAFFAELLO

7 TIPŮ PRO ZIMNÍ POHODU
6.1.2016
NA NEDĚLI…
8.1.2016

stuha_hneda

Tohle pečení je pro každého, kdo miluje kokos. Já k těmto mlsounům patřím. Vy také? Pak bychom si společně pochutnali na kuličkách Raffaello. Představte si, že si tuhle lahůdku můžete znásobit. Zapečte oblíbené pralinky do odpoledního moučníku.

Budete k tomu potřebovat jen půlhodinku volného času, 12 praktických silikonových košíčků na pečení a krabičku zmíněných bonbonů. Neobávejte se, že se kokosové kuličky pečením  znehodnotí. Kdepak. Oříšek v bílé čokoládě se spořádaně objeví přesně uprostřed kokosky. Stejné ingredience budou i na povrchu muffinů – opět bílá čokoláda a znovu mletý kokos. Vážně si to užijete.

stuha_hneda

KOKOSKY RAFFAELLO

Příprava: 30 minut * Pečení: 30 minut * Připravíte: 12 kousků

Muffinky zásadně šlehám metličkou, ručně. Je to jeden z nejrychlejších moučníků a potřebuji k němu pouze větší misku a silikonové košíčky. Těsto ale můžete šlehat v robotu a použít i muffinkový plech vystlaný papírovými košíčky. Připravte si:

  • 2 velká vejce
  • ½ šálku hnědého cukru
  • ½ šálku rozpuštěného másla
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 a ¼ šálku mletého kokosu
  • špetku soli
  • 1 a ¼ šálku polohrubé mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 12 bonbonů Raffaello
  • bílou čokoládu a mletý kokos na dokončení

1. Troubu vyhřejte na 175 °C. Do větší misky dejte 2 vejce a cukr a šlehejte do pěny. Přidejte zchladlé rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt a prošlehejte.

2. Přidejte kokos, špetku soli a zbytek suchých ingrediencí, přičemž střídavě přilévejte smetanu. Pokud jste použili velká vejce, nemusíte dávat všechnu smetanu. Výsledkem by mělo být hladké hustší těsto.

3. Silikonové košíčky dejte na rovný plech a do každého vložte vrchovatou lžíci těsta. Doprostřed lehce vtlačte kuličku Raffaello a dalším těstem ji zakryjte. Kokosky vložte do trouby a pečte přibližně 25 minut.

4. Po vychladnutí vyjměte kokosky z košíčků a v misce ponořené do vodní lázně rozpusťte bílou čokoládu. Kokosky potřete pomocí lžičky čokoládou a ponořte je do hromádky kokosu.

kokosky1

Ještě jedna poznámka. V receptech, kde mám naměřené ingredience na šálky, používám komplet cukrářských odměrek. Jsou tři a vyznačené míry odpovídají ½ šálku, ⅓ šálku a ¼ šálku. Pokud pečete od oka podle svých hrnečkovým poměrů, dejte pozor, ať není těsto příliš hutné.

kokosky2

Bílá čokoláda se nesmí vařit, srazila by se. Hlídejte vodní lázeň a v okamžiku, kdy čokoláda roztaje, hned ji použijte. Kokosky jsou takové sváteční, zimní, zasněžené a voňavé. Myslím, že vám budou chutnat.

stuha_hneda

2 Komentáře

  1. Uggi napsal:

    Tak bombony Raffaelo by kupovat a jíst nikdo neměl. Koktail Eček, konzervantů, palmového tuku a glukozo-fruktozového cukru opravdu nikomu nedoporučuji. Stačí si na krabičce těchto,otravnou reklamou profláklých bombónů, přečíst složení a každému rozumnému člověku bude jasné , že tímhle si útroby ničit nebude. Firmu Ferero Rocher naprosto bojkotuji. Bombony Raffaelo se dají vyrobit z kokosu daleko zdravěji a receptů na internetu najdete opravdu hodně. Sladkosti od nadnárodních potravinářských firem se zkrátka nedají konzumovat. A rozumní lidé je ani nekupují, ani nejedí.

  2. Jana napsal:

    Uggi,
    složení bonbonů Raffaelo si momentálně nemohu ověřit, takže Vašemu sdělení věřím, a ponechávám na naší široké čtenářské obci, jak s informací naloží. Recepty na kokosové bonbony znám, a mám svůj vlastní, a dělám je zdravě a s chutí.
    Děkuji za upozornění.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *