5 TIPŮ, KTERÉ SE VÁM BUDOU O PRÁZDNINÁCH HODIT

POLŠTÁŘE – TVŮRCI ATMOSFÉRY
24.6.2024
KŘEHKÉ LETNÍ ČAJOVÉ SUŠENKY
27.6.2024

female wicker hat and sunglasses on the lawn on the grass in the garden with plum trees

A je to tu! Léto! Prázdniny! Ať už máte děti či vnoučata nebo ne, letní měsíce, které nás teď čekají, skýtají spoustu příležitostí k tomu vyrazit na výlet a užít si úrodu drobného ovoce, meruněk a spousty dalších dobrot.

Taky by to chtělo natrhat nějaké luční kvítí a možná i popřemýšlet nad tím, jak chránit pleť. Je mi jasné, že se opakuju, já mám ale léto opravdu moc ráda. V našem starém domě se naštěstí dá celkem dobře schovat před vedry (přičemž je mi jasné, že každý takové štěstí nemá), na zahradě i v zelinářstvích je výběr jako nikdy jindy v roce a dá se neuvěřitelně dobře lelkovat jen tak na lavičce v parku nebo třeba v houpací síti. A dokud jsem neměla děti, moc ráda jsem vysedávala na zahrádkách kaváren a restaurací a pozorovala cvrkot všude kolem.

Ať už je vaše oblíbená letní činnost jakákoliv, tady ode mě máte pár tipů, na co v létě nezapomenout či co dobrého si uvařit. A o svoje oblíbení letní činnosti se se mnou podělte v komentářích pod článkem, moc rádi si je v decoDoma pročteme a necháme se inspirovat, co dalšího by vás na našem blogu bavilo! Rádi přijmeme vaše tipy, co by se vám líbilo na e-shopu, prozatím pro vás máme aspoň 35procentní slevy, ať se na léto můžete pořádně vybavit, nápady pro letní pohodu najdete souhrnně taky tady.

Pohodlné boty, kvalitní ponožky, batůžek a čepici... To všechno by nemělo chybět na žádném prázdninovém výletě. Vychytávek, které zpříjemní pobyt v přírodě i ve městě a pomohou předcházet nepříjemným situacím, je ale víc. Pojďte se na to podívat společně a přesvědčit se, jestli vám nic nechybí!

Letos je spousta ovoce skoro o měsíc dřív než jindy a rybíz je rozhodně mezi nimi – zralý ještě před vysvědčením jsem ho snad nikdy neměla. Než se pustíte do sběru, tak tu máte pár tipů na to, co s ním, mezi výsledky práce by určitě neměla chybět třeba rybízová marmeláda, my doma nejraději děláme rybízovou dřeň do formiček na nanuky. A co tam je dál?

Mezi oblíbená letní jídla patří saláty, leckomu to ale přijde nuda. Udělat salát pokaždé trochu jinak, aby se nudným rozhodně nestal, ale není žádná věda a obvykle kvůli tomu ani není třeba běžet do obchodu. Co takhle použít jiný olej nebo přidat hrst semínek a krutonů?

Červenec a srpen nejsou jen měsíci, kdy dozrává spousta ovoce a zeleniny, jsou to taky měsíce, kdy kvetou louky i květinové záhony. I váza s lučním kvítím nebo sadbou bylinek může být malým uměleckým dílem a my víme, jak si ho jednoduše vyrobit.

Vlasy, pleť i pokožka celého těla, intimní partie nebo nehty – to všechno dostává celé léto pořádně zabrat. Aby vše přežilo letní horka, střídání mokra a sucha i případné zapaření bez úhony, stačí pár jednoduchých úkonů či mírná úprava denní rutiny a volba vhodných, zejména hydratačních přípravků. Tady máte 7 tipů, jak na to.

Co by se vám ještě mohlo hodit?

Jak ještě si zpříjemnit horké letní dny a noci?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *