5 NÁPADŮ PRO DOMÁCÍ VÝROBU SVÍCNŮ A SVÍČEK NA LÉTO

4x LETNÍ ZAVAŘOVÁNÍ NASLADKO
13.7.2021
HEBKÉ DEKY PRO CHLADNĚJŠÍ VEČERY
13.7.2021

Usaďte se do kouzelného světla svíček, a vychutnejte si pohodu. Než tak učiníte, pokuste se vytvořit si jednoduchý svícen docela sami.

Svíčky a svícny patří k oblíbeným dárkům, a tak jste možná i vy dostali krásnou lucernu, robustní svíčku nebo drobné svíčky plné vůně, které vám zpříjemní pobyt doma nebo venku. 

Jednoduchý svícen si můžete také vyrobit. V domácnosti se jistě najde šikovná sklenice, do níž můžete nakapat vosk ze zbytků svíček, které už neumí vyhořet, případně si vytvořte svícen podle své fantazie a dozdobte ho přírodninami nebo korálky. Možností je opravdu hodně.

Podobné svíčky koupíte kdekoli. Velice snadným způsobem si je však můžete vyrobit i doma. Schovávám si kusy pěkného vosku z robustních svíček, které občas vyhoří jen středem, a zbytek je nazmar. Aby svíčky vypadaly veseleji, lze vosk navrstvit na sebe v barevných pruzích. Čím víc barev máte k dispozici, tím lépe. Pokud přidáte citronelový olej, získáte svíčku, která vás zbaví komárů. 

Nejsnadnější výrobky vznikají rychle, s minimálními náklady a jednoduchým nápadem. Pokaždé však zapůsobí. Tady pro vznik svícnu postačila prázdná sklenice ze spíže a trocha korálků navléknutých na drátku. Pokud rádi něco tvoříte, většinou se podobné drobnosti někde najdou. Stejným způsobem lze využít starodávné skleněné knoflíky s většími dírkami nebo s ouškem pro spodní šití. Na drátku se mohou objevit i miniaturní šištičky a dřevěné dekorace. Záleží na tom, kam svůj skleněný svícen umístíte.

Nápad na tuto lucerničku vznikl v povánočním období, využít ho ale můžete kdykoliv během roku. Například na grilovací party budou tyto lucerničky jako stvořené. K její výrobě budete potřebovat pouze dva skleněné válce, čtvrtku a krátký světelný řetěz. Užít si tak můžete příjemný večer za romantického osvětlení. 

Kompotové misky vypadající jako baletní sukýnky mě inspirovaly k nahodile naaranžovanému svícnu. Tyhle hrátky jsou inspirativní díky tomu, že věci jen tak kolují domácností a slouží podle momentální nálady. Jistě se na mě nebudete zlobit, že misky už na našem e-shopu neseženete, ale využijte nápad pro jiné, možná ještě lepší aranžmá. Misky mohou být jednoduché, čistých tvarů, a jsem si jistá, že stejný nápad zafunguje. Postačí efektní obtočení stuhou navozující pocit, že jste sklo skutečně svázali.

Na závěr vás ještě pozvu do našeho e-shopu, ve kterém momentálně řádí celoroční inventura, nicméně výběr atraktivních svíček je k dispozici i po velkém vánočním nakupování. Naleznete zde robustní svíčky ve skle, z nichž ty největší váží 1 kg a jsou opatřeny 3 knoty, aby způsobně vyhořely. Dáte-li přednost vůním, pak si vyberte mezi aroma lesního ovoce, citrusů, tequily, levandule, skořicových sušenek a dalších...

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.