4x SÓLO PRO MASOVÉ HODY

JAK SKLADOVAT OŘÍŠKY ANEB ANTISTRESOVÝ DÁREK ZE SPÍŽE
2.11.2020
BESTSELLERY LETOŠNÍCH VÁNOC
4.11.2020

Před příchodem zimy je čas na svatomartinské hodování. Uvidíme, zda se sejde s prvním bílým popraškem za okny.

Svátek svatého Martina, přijíždějícího na bílém koni, k nám přichází 11. listopadu. To je datum, které se dobře pamatuje, a obyčejně se na něj těšíme právě tak, jako naši předkové, protože svátek je spojený s ochutnáváním vína a s pojídáním pečené husičky, z níž se vždy zužitkovalo úplně všecko.

Připravit dobrý oběd vyžaduje trochu úsilí, ale výhodou pečených mas, drůbeže a zvěřiny je to, že potřebuje v podstatě jen pomalou přípravu, a ta už se téměř obejde bez našeho přičinění. Ke slovu přijdou velké pekáče a kastroly s víky, v nichž se výborně peče. Čím pomaleji, tím lépe. Velký výběr zboží vám rádi nabídneme na našem e-shopu.

Letošní opulentní hodování je poznamenané situací v naší zemi, a tak bude i v rodinách komornější. Pokud tradiční husu odsunete na lepší časy, i tak si připravte něco dobrého a jídlo si vychutnejte v kruhu své rodiny. Každá příjemně strávená chvíle je odrazovým můstkem do dalších dnů.


 

1

medová kachna


Kachýnka, divoká sestřenka domácí husy, může být její důstojnou náhradou. Mají mnoho společného, mimo jiného i to, že se musí pěkně pomalu péct. Tato úprava kachny s medem, pepřem, červeným vínem a badyánem z české kuchyně trochu vybočuje, ale už teď se na ni začněte těšit. Nedá vám téměř žádnou práci. K pomalému pečení si vyberte například litinový pekáč s víkem, ale k překrytí pečínky můžete také využít alobal.

2

kuře v slaninovém kabátku


Kuřecí maso má v kuchyni veškerá privilegia. Dokáže přijmout spoustu chutí a tak jednotlivé kulinářské úpravy oscilují mezi dietními pokrmy až po kaloricky vydatná jídla. K posledně zmíněným patří i kuře se špenátovými knedlíky, které nevylehčí ani uplatnění  zmíněné zeleniny. Na slavnostním jídelníčku si ale rozhodně neudělá ostudu.

3

vepřové na černém pivu


Vepřové kousky v marinádě se zdravým koriandrem a zázvorem završuje černé pivo, které určitě patří na slavnostní stůl. Výhodou marinovaných pokrmů je to, že se pak udělají téměř bez našeho přičinění. Dejte jim čas a nechte pekáč s masem pomalu péct. K dokončení použijte rajčátka a žampiony, k nimž se dobře hodí rýže. I tu za vás uvaří rýžovar. Jak vypadá v akci, se můžete podívat na videu.

4

hovězí se švestkami a perníkem


Guláše mají velkou spoustu krajových podob a jsou oblíbené po celém světě. Tahle staročeská úprava se dokonale hodí k hovězímu masu i k zvěřině, a v naší krajině máme tato jídla spojena s podzimním časem. Omáčka zahuštěná strouhaným perníkem se sušenými švestkami navrch, sedne k sychravému počasí a k teplému domovu naprosto dokonale. To pak nevadí ani sněhové vločky za okny...

Robin-Zaraguza-D

...hlavně velké pekáče!

Vydatné podzimní menu se neobejde bez fortelné kuchyňské výbavy. Tyhle kousky jsou také vítanými rodinnými vánočními dárky. U nás najdete celou spoustu inspirace!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.