VODA & OHEŇ: NEJKRÁSNĚJŠÍ LETNÍ SVÍCNY

STUDENÁ KÁVA NEBOLI COLD BREW COFFEE NENÍ KÁVA LEDOVÁ
5.8.2024
LOUHOVÉ PRECLÍKY
8.8.2024

Prázdniny se přehouply do své druhé poloviny a večery se začínají citelně zkracovat – každoročně mě to trochu překvapí. Má to ale i své výhody: za teplých letních večerů si teď naplno užijete svícny.

Kdo náš decoDomácký blog čtete pravidelně, určitě víte, že se květinovým i jiným doma vyrobeným dekoracím věnujeme dlouhodobě. Ostatně, co je krásnější než květinová aranž, nová polička ze starého šuplíku či takový (staro)nový svícen, které si vyrobíte sami a s láskou.

Zejména u svícnů člověk může být opravdu nápaditý a využít prakticky cokoliv, co mu zrovna přijde pod ruku: větší i menší sklenky a misky, sezonní květy, které natrháte na procházce a k tomu nějaká ta svíčka. A pro případ, že se krásnými svícny rádi kocháte, ale na výrobu vás moc neužije, máme taky řešení: nějaký ten svícen či vonnou svíčku si u nás můžete klidně koupit.

Ne, není to svíčka vložená do vody. Díky jednoduchému triku plamen svíčky hoří rovnou z vodní hladiny. Že to není možné? Ale je! Víc o tom, jak tohoto kouzelného efektu docílit, se dozvíte v článku s prostým názvem Vodní svíčka. Když k tomu přihodíte i pár kvítků, bude efekt dokonalý.

Pro konzervativnější z vás je tu samozřejmě i možnost strčit svíčku pod vodní hladinu a užít si ji tam. Ani na tom není nic těžkého, pokud máte dvě přiměřeně velké sklenice. V textu najdete i nápady, jak svícen dozdobit a jak květiny ve vodě udržovat, aby stále vypadal skvěle.

Z podobného soudku je i tenhle svícen a váza v jednom, v němž si užijete sezonní květy na tři sta procent. Tenhle typ je na rozdíl od předchozího určen pro elegantní dlouhé a vysoké svíčky, která záplavě kvítků bude dělat pomyslnou korunu. A jak kvítky umístit, aby držely na místě? Čtěte dál!

Kvítky zamrzlé v misce z ledu jsou dokonalou aranží na každý letně prostřený stůl, když do mističky přidáte ještě malou svíčku, je z toho krásná dekorace pro libovolný letní podvečer či večer. Když totiž vidíte, jak led taje a zjevují se z něj okvětní lístky, je to pastva pro oči.

Do pětice všech těchto „vodních“ nápadů je tu tenhle jednoduchý nápad z mušlí, díky němuž si připomenete letní dovolenou u moře (nebo se na ni u něj můžete těšit :-)). Spolu s návodem, který je v tomto případě opravdu krátký, hledejte i další nápady, jak prostřít stůl v přímořském stylu.

Co by se vám ještě mohlo hodit?

Další nepečené dezerty, které si zamilujete

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *