UŽIJTE SI PODZIMNÍ ZAHRADU

POLŠTÁŘE A PODHLAVNÍKY NA LENOŠENÍ I PRO ZDRAVÍ
8.10.2018
NAHLÉDNUTÍ DO VÁNOČNÍHO KATALOGU
10.10.2018

Chladná rána se tváří provinile, ale přes den je na nás příroda opět hodná. Když slunce pohladí, dá se naplánovat cokoli.

Zahrada si říká o podzimní práce, ale stále je ještě čas na procházku do lesa i do okolí. Určitě je zapotřebí se teple obléct, ale od toho tu jsou zateplené holínky, vlněné vesty a na práci rukavice. A když se najde chvíle volna, užijte si opečených buřtíků, kterým jsme se přes léto vyhýbali.

Spontánní venkovní piknik je možné naplánovat i říjnu a listopadu. Především děti přivítají takový plán s nadšením. A když si to tak vybavíte, těm není zima nikdy. Teplé vesty z ovčího rouna obstojí i u ohýnku, a kupodivu je zas krásně vyvětráte. Na podzimní práce si pořiďte rukavice, které k vám nepustí vlhkost. Máte-li potíže s klouby, je to dvakrát tak nutné. A nohy v teple - to snad ani nemusím připomínat! Několik hodin na čerstvém vzduchu za to stojí. A kdyby bylo nejhůř, vezměte si s sebou něco na povzbuzení. Malá placatka s domácím likérem udělá své.

Grilování létem nekončí. A nekončí ani přímý sluneční svit, jakkoli se nám zdá mírný. Po zahradě rozmístěte solární lampy a zahradní osvětlení, a uvidíte, že funguje i na podzim, kdy se dny povážlivě krátí. Například lampy na obrázku můžete přemístit, kam potřebujete - do větví starého stromu, na zahradní stůl, anebo je jednoduše nasaďte na tyče a zapíchněte do záhonu: SOLÁRNÍ LAMPY STŘÍBRNÉ NEBO ZLATÉ, 2 ks 799 Kč.
Vinylové ubrusy jsou na podzim k nezaplacení. Venkovní stůl ochrání před vlhkostí, a nakonec s nimi můžete i úspěšně improvizovat a vytvořit stůl z desky, která je zrovna po ruce. Zahradní grilování a dobrou náladu zkrátka nic nezastaví: UBRUS SLUNEČNICE, 130 x 180 cm, 149 Kč.
Pohyb v přírodě, a tím spíše práce na zahradě, kde přijdete do styku s ledovou vodou i chladnou zemí, se dá vydržet docela v pohodě, když máte dobré ošacení a obutí. Není nad zateplené holínky, a letos si moc chválím rukavice, které jsou opatřeny ostrými drápky. Poradí si totiž i s tuhnoucí zeminou: ZAHRADNÍ RUKAVICE S DRÁPY, 89 Kč.
Podzimní příroda nám nabízí samé trvanlivé rostliny. Jakoby věděla, že tu krásu je třeba uchovat do jara, až zase všechno rozpukne nanovo. Spousta rostlin se dá usušit a tak věnujete-li chvíli aranžování, většina výtvorů vydrží dlouho pěkná. Hortenzie patří ke květinám, které obdivujeme pro jejich bohatá květenství a barvy, které se halí do nostalgie. Vezměte jakoukoli nádobu a dozdobte ji.

Pokud vás zaujalo některé z témat, na jednotlivé články se prokliknete pomocí obrázků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.