NEZBYTNÁ VÝBAVA NA ÚKLID ZAHRÁDKY

CUKETOVÉ ROLKY V BYLINKOVÉM OLEJI
30.8.2018
DOMOV V BARVÁCH VŘESU
4.9.2018

Při jakékoliv manuální práci platí, že s dobrými pomocníky budete efektivnější. Pro práci na zahradě to platí dvojnásob. 

Dokonce nám zapršelo - a hned se brodíme v mokré trávě a vbrzku nás dokonce začnou studit ruce. Vůbec není lehké přehodit výhybku z veder do padající stupnice teplot. Myslím, že je důležité zrevidovat výbavu pracovního nářadí i pomůcek, které podléhají opotřebení, protože bude možná zapotřebí nakoupit nové.

V každém případě je dobré držet ruce i nohy v teple, takže já začínám pokaždé od kontroly praktických holínek a od pořízení několika párů nových rukavic. A moc se na to těším. Zahrádky jsou místem, kde můžeme realizovat své tvůrčí nápady, a kde býváme za veškerou poskytnutou péči laskavě odměněni. Příliš horké léto ovšem mnohé z nás zabrzdilo v rozletu, neboť práce byla příliš namáhavá. Leckde bylo nutné omezit zalévání a tak rostliny lapaly po dechu právě tak, jako my. Přesto se dařilo ovocné úrodě, a čeká nás sklizeň a radostné zavařování zásob. Užitková zahrada, ale i zahradní tvorba, však čeká na vaše ruce, takže se polehounku připravujte...


Práce na zahradě nás naplňuje štěstím - nejen proto, že je tvůrčí a lidé potřebují seberealizaci - ale navíc bylo prokázáno, že v půdě se nalézá bakterie Mycobacterium vaccae, která má na člověka podobný vliv jako antidepresivum. Tento přátelský mikrob vyvolává v našem mozku tvorbu serotoninu. A jak známo, je to důležitá aktivní látka spolehlivě likvidující úzkosti a depresi. Ponořte tedy ruce do hlíny, kdykoli máte čas, ale pokud bojujete s plevelem, pak nezbývá, než se vyzbrojit pevnými, díky latexu nepropustnými rukavicemi, které vaše ruce ochrání při namáhavé práci. Pravá rukavice je opatřena geniálními ostrými drápky, jimiž zmůžete nejen sázení a odplevelení, ale rovněž i nerovný terén: ZAHRADNICKÉ RUKAVICE S DRÁPY, 89 Kč.
Pevné holínky se zubatou protiskluzovou podrážkou jsou základem úspěchu každého zahradníka. V chladných dnech zpříjemní práci venku, za vlhka vás ochrání před uklouznutím. Tyto zahradní holinky jsou určeny pro chladnější podzimní práce, neboť mají podšívku zateplenou bílou umělou kožešinou. Při výběru velikosti počítejte s tím, že ubere nějaký ten centimetr z obvodu holínkového lýtka. Teploučké holínky můžete zatím vystřídat nízkou zahradnickou obuví, kterou také naleznete na našem e-shopu: ZATEPLENÉ ZAHRADNICKÉ HOLÍNKY, 499 Kč.
Tahle zástěra je úžasnou vychytávkou. Jdete-li jenom obrat růže, prostříhat keřík angreštu, natrhat trochu ovoce, či zlikvidovat odkvetlé muškáty, nemusíte se pak přes celou zahradu vracet na místo činu pro odpad. Jen tak elegantně ho schovejte do klokaní kapsy a vytřepte ji po práci. Vak vznikne zapnutím 2 cvočků a suchého zipu. Nebojte se, že k vašemu oblečení pronikne vlhkost - zástěra ji nepropustí. Jak říkám, není nad dobré nápady: ZAHRADNICKÁ ZÁSTĚRA S VAKEM, 209 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.