SUPER RYCHLÉ BALENÍ DÁRKŮ

MANDLOVÁ VÁNOČNÍ ŠTÓLA BEZ KYNUTÍ
28.11.2019
5 PŘÍSPĚVKŮ DO VÁNOČNÍHO MENU
3.12.2019

Dárky všichni milujeme. Rádi je dostáváme, rádi je chystáme a s potěšením i balíme, abychom prodloužili veselé momenty překvapení...

Koupeným, nebo doma vyrobeným dárkem dáváme obdarovanému najevo lásku, obdiv, poděkování, radost a také úctu, čemuž odpovídá i samotný charakter dárku. Někdy je věnovaná věc tak atraktivní - nebo vtipná, že ji předáme jen tak, nezabalenou, třeba pouze s mašlí a gratulací. Avšak zabaleným dárkem prodloužíme očekávání i okamžik napětí, na který se všichni kolem těší. A tak většinu dárků balíme, i když zakrátko končí veškerá pečlivě připravená ambaláž v koši na papír.

Balení dárků mám moc ráda. Patří k němu zručně poskládané mašle, nejrůznější styly skládání papíru, práce s látkami, vytváření drobných ozdob, obálek a nakonec i jmenovek, bez nichž by bylo komplikované předat vánoční balíčky do správných rukou. Nakonec i samotný dárkový papír si můžete potisknout tiskátky z brambory, vyřezaného linolea, případně si koupit originální razítka ve výtvarných potřebách.

Možností je opravdu mnoho, a balíte-li dárek s výjimečným obsahem či sdělením, dejte si opravdu na čas. Máte-li však před sebou za úkol zabalit hromadu dárků pro celou rodinu, jako je tomu o Vánocích, pak je třeba trochu ustoupit ze svých představ. Zkrášlete dárky tak, aby jim to pod stromkem slušelo, a ty, které je třeba ukrýt do papíru, dozdobte tak, aby to trvalo jen pár minut. V opačném případě by mohlo být zabalení balíčků spíš trápením.

 

1 PLYŠOVÝ POLŠTÁŘ A SVÍTÍCÍ ŘETĚZ  Polštáře, případně povlaky na ně, patří k sympatickým vánočním dárkům. Povlaky zabalíte hravě, ale pokud potřebujete zabalit celý objemný polštář, nechte ho volně a třeba ho jen dozdobte svítícím řetězem. I ten se stane efektním dárkem.

2 BERÁNKOVÁ DEKA  Hebké deky z imitace ovčího rouna naleznete na našem e-shopu v mnoha barevných kombinacích. Pokud to za vás neučinil výrobce, pak můžete deku smotat do velkého válce a přepásat pomocí slepeného pruhu silnějšího kartonu. To vše převažte provázkem nebo stuhou a přidejte jmenovku.

 

Máte-li balení dárků víceméně ve své režii, pak můžete využít různě dekorované dárkové papíry v jednotné barevnosti. Nadílka bude vypadat pod stromečkem velice efektně. I když se k ní přidají dárky dalších příchozích, vámi zvolená barevnost bude převládat. Také lze využít sofistikovanější způsob balení, a to při užití jednobarevných papírů - například v červené, přírodní barvě a pod. V tomto případě máte více prostoru pro zdobení vlastními dekoracemi.

 

3. BALÍČEK SE SRDÍČKY  Z pevnějšího papíru si vystřihněte jedno srdíčko, přiložte ho na pár složených aršíků dárkového papíru a vystřihněte potřebný počet srdcí. V polovině je přehněte a střídavě za levou či pravou polovinu je přilepte na balíček.

4. SVÍTÍCÍ BALÍČEK SE STROMKEM  Z kartonu vystřihněte trojúhelník potřebné výšky a přilepte ho do středu balíčku. Místo stuhy obtočte balíček svítícím řetězem s diodami na drátkách, které jdou perfektně tvarovat.

5. BALÍČEK S PEŘÍČKY  Balíček několikrát omotejte provázkem, zavažte ho na mašličku a pak do něj vpleťte peříčka. Dekorace se hodí i na pestře zbarvený dárkový papír; peříčka lze zakoupit v různých odstínech.

6. BALÍČEK S LOSÍKY (HVĚZDAMI, VLOČKAMI a pod.)  Dekorace a drobné výseky z kůry zakoupíte v papírnictví i v obchodech s dárky. Losíky omotejte barevným provázkem zakončeným mašličkami, a ty pak přilepte pomocí horkého lepidla k bokům balíčku.

Plyšové hračky se balí docela špatně; těm nejmenším je můžete nechat pod stromečkem nezabalené, aby se na ně mohly po zacinkání zvonečku blaženě vrhnout.

 

7 HRAČKA S MAŠLÍ  Plyšový jezevčík Robin dostal za úkol střežit nadílku při focení. Má hebký sametový kožíšek a i vy ho můžete pozvat do svých domovů a věnovat dětem. Robin je náš maskot - v živém vydání ho znáte z našich televizních reklam a v letošním roce dostal dokonce animovanou podobu.

Pokud byste si chtěli vytvořit jednoduché vánoční ozdoby s peříčky, například dozdobené šišky, návody na ně naleznete ZDE.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.