RECEPT NA ČAJ ZAHÁNĚJÍCÍ BOLAVOU MYSL

PEČENÍ VÁNOČNÍHO CUKROVÍ JE BALZÁM NA NERVY
24.10.2018
5x VLOČKY V KUCHYNI ANEB ENERGIE NA ZIMU
30.10.2018

Bolí vás duše nebo hlava, a už nevíte, na co všechno to svést? Máte-li jen půlhodinku volného času, uvařte si čaj, který působí jako pohlazení.

O vaření čajů jsem se dlouhá léta nezajímala. Měla jsem zakořeněnou představu, že kofein v kávě zmůže všechno. Nezmohl, pochopitelně, zato ostatní životní peripetie zmohly mě. Zjistila jsem, že je nejenom zapotřebí občas odpočívat, což prospěje fyzičce, ale také, že je dobré přijímat vjemy příjemné a uklidňující, prospívající i duši. Docela logicky jsem došla k přípravě voňavého čaje z bylin a přírodních ingrediencí.

Všechno kolem čajování je harmonické a povznášející. Nejprve je třeba vypěstovat a nasbírat bylinky, nasušit je, uskladnit do pěkných dóz, a nakonec - když sáhnete po svém oblíbeném hrnku, přichází kýžená chvíle pohody a uvolnění. U porcelánu a levandulových dekorů vás chvilku zdržím. Pokud patří k vašim oblíbeným, podívejte se na náš e-shop, kde najdete celou řadu čajového nádobí i výrobků do kuchyně s různými levandulovými dekory. Možná, že si s chutí vyberete i dárky pro své blízké.

caj

ČAJ PRO UKLIDNĚNÍ

Příprava: 10 minut * Získáte: 250 ml čaje

  • 1 čajová lžička sušených levandulových květů
  • 1 čajová lžička sušené meduňky
  • 1 čajová lžička čerstvého rozmarýnu
  • luční med nebo třtinový cukr pro dochucení

Bylinky vložte do vyhřáté čajové konvičky nebo do hrnečku s pokličkou. Dejte svařit vodu těsně pod bor varu, a na toto množství bylin nalijte 250 ml vody. Směs nechte 5-7 minut vylouhovat, poté bylinky zceďte a čaj dochuťte medem či třtinovým cukrem.

Čaj ze samých dobrých ingrediencí je voňavý, má sytou barvu a výraznou chuť. Můžete ho dosladit, a pijte ho teplý nebo v létě pěkně vychlazený s kostkou ledu. Zatímco levandule vás příjemně uklidní, meduňka povzbudí, a čerstvý rozmarýn se postará o lepší prokrvení vašeho těla. Čaj pijte po malých doušcích - a nezapomeňte, že z krásného hrnečku to lépe chutná. Ten, v kterém jsem čaj připravovala, patří do dárkového setu, který k vám docestuje ve stejně dekorované krabičce: HRNEK SE SÍTKEM A POKLIČKOU, 400 ml, 199 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.