PRAKTICKÁ A ÚTULNÁ KOUPELNA

ŠVESTKY S MANDLEMI V RUMU
3.10.2022
HEBKÉ DEKY NA ZIMU A ŠPETKA RETRA
6.10.2022

Koupelna by se vzhledem ke své obvyklé velikosti mohl zdát jako nedůležitá místnost, je tomu ale právě naopak: právě v ní ráno i večer trávíme spoustu času a pokud trávíte většinu dne mimo domov, v koupelně pobudete možná déle než v kuchyni nebo ložnici.

Zejména po ránu, kdy je člověk rozespalý a třeba se mu ani nechce vstávat, jistě oceníte útulnost, která vás něžně probere ze spaní a která vás naladí na celý den.

O tom, které barvy do koupelny zvolit v souladu se svými potřebami si můžete obsáhle počíst v článku Barvy v bytě: co o nás napoví. Každému vyhovuje něco jiného – já jsem několik let měla koupelnu  v syté hráškově zelené doslova od stropu (včetně něj) až po podlahy (dřevěné, ale s předložkami v barvě). Ráno mě tahle zářivá barva dokonale probrala, ale někteří členové rodiny se v ní naopak vůbec necítili komfortně. Teď máme koupelnu úplně miniaturní v kombinaci bílé oranžové, ze které jsou oni členové nadšení a ze které já naopak nadšená absolutně nejsem :-).

Barvy proto vybírejte opravdu opatrně, co vypadá skvěle v katalogu a je právě trendy vůbec nemusí vyhovovat vašemu nastavení. Na zkoušku proto koupelnu nejdřív vybavte zamýšlenými barvami na doplňcích, vyjde to levněji, než za pár let měnit celé obložení, protože jste si prostě nesedli.

A až budete u toho barevného slaďování, máme pro vás i pár super tipů na praktické pomocníky, které ocení zejména ti starší nebo s onemocněním pohybového aparátu.

Ale teď už hurá na nákupy!

ÚLOŽNÉ PROSTORY

Kam uložit věci?

Vždy samozřejmě záleží na tom, kolik místa v koupelně máte – pokud je hodně malá, leccos vyřeší poličky na stěnách nebo praktická zasouvací polička, leckam se ale vejde i praktická plastová komoda, která se navíc dobře udržuje v čistotě: můžete ji jednou za čas klidně očistit přímo ve sprše. Do větší koupelny se vám vejde i tenhle krásný stojan (nenechte se zmást popiskem produktu, že je na květiny, je praktický na úplně cokoliv a z našeho sortimentu je to můj opravdu oblíbený kousek!) nebo němý sluha.

Přímo do sprchy

Žádná koupelna se neobejde bez stojanu přímo ve sprchovém koutu nebo poličky nad vanou, na kterou si dáte mýdlo či šampon. Varianta postavení na kraj vany je dávno mimo hru – pod lahvičkami se drží voda a při každém úklidu musíte vše zvednout.

15549
18320_8145500_vs_einzelbilder_de

Kam s drobnostmi a prádlem?

Udržovat pořádek v koupelně je někdy pořádná výzva! Využijte různé plastové košíky na drobnosti: snadno se čistí a vydrží vám na celý život. Můžete si je navíc sladit i s košem na špinavé prádlo.

 

PRAKTIČTÍ POMOCNÍCI

 

Dokonalý prostor kolem umyvadla

Spoustu času trávíme právě nad umyvadlem: ženy se u něj líčí, muži holí, celá rodiny se tam češe a čistí si zuby. Udělejte si to tam funkční a praktické!

Mohlo by se vám ještě hodit...

DOKONALE SLADĚNI

Perfektně modrá


 

Elegantní šedo-červená

 

Hřejivá hnědá

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.