6 POZVÁNEK NA DEN DĚTÍ

BEZINKOVÉ ŠAMPAŇSKÉ I / ZDÁRNĚ NALOŽENO
29.5.2017
POTAHY GLAMOUR
31.5.2017

Za dva dny mají děti svůj den. Ve škole se nebude zkoušet, a doma bude nejspíše povoleno mlsání pod vaší nenápadnou kontrolou :o)

Z dětství si vzpomínám na spolužáka, který v tento den slavil své narozeniny, takže se tak nějak samospádem slavilo vždy u něj. Rozhodně jsme to nijak neprožívali, a úplně stačilo, že svítilo sluníčko a mohli jsme zůstat o chvíli déle venku. Dnes mám na podobné oslavy jiný názor. Je to prima příležitost na chvíli se sejít – a to se týká i rodičů, tedy spíše maminek – kamarádek.

Nachystat společně jedno hezké odpoledne a věnovat ho hraní, dobrotám, dětem a vlastnímu povídání, to je naprosto skvělá záležitost, kterou je škoda nechat si ujít.


deti1

1  Čím děti zabavit  Den dětí není třeba oslavovat dárky, ale čekáte-li celou bandu, hodí se přispět nějakou jednoduchou společenskou hrou. Pořiďte třeba dětské karty, nové pexeso, nebo také svazek plyšových drátků a obyčejné dřevěné kolíčky. Tvořivější děti si podle vaší rady mohou vyrobit legrační obličejíky, s kterými jim při odchodu sepnete sáček s něčím dobrým na cestu.

deti2

2  Pohoštění vytvořte z drobných zákusků  Mezi hraním není na jídlo dostatek klidu. Nicméně něco na zub nachystat musíte. Máte-li den předem čas, připravte dětem mandlové koule cake pops. V našem e-shopu na ně naleznete klešťovou formu, s kterou to jde docela rychle, a zde na vás čeká i návod.

deti3

3  Odměna za soutěž i malá pozornost  Vymyslete dětem vtipnou soutěž o ceny, a připravte jim na závěr oslavy sladkou odměnu. Medvědí kornoutky jsou maličké, takže se děti bonbónů nepřejedí, a jsou vymyšlené tak, abyste je dokázali podle připravené šablony snadno vyrobit.

deti4

4  Zdravou svačinku podávejte s vtipem  Něco rozumného je třeba sníst i při zábavě. Nachystejte třeba talíře s tvarohovou pomazánkou doplněnou zeleninou. Opět malé porce, které se dobře jedí. Červené berušky děti pobaví, uvidíte, jak rychle zmizí ze stolu.

deti5

5  Čokoládové laskominy  Lžičky naplněné čokoládou a dozdobené cukrátky děti zaručeně ohromí. Nejsou to tak velké porce, abyste jim je výjimečně nemohli dopřát. Nicméně, máte-li pocit, že byste měli podávat něco zdravějšího, utopte do čokolády oříšky, brusinky a sušené ovoce.

deti6

6  Napečte super rychle a vyhlaste soutěž  Těsto na muffiny (je plněné jahodami) se dá umíchat v ruce, a naplnit regiment papírových košíčků se dá zvládnout i ve velkém. Zábavné zdobení ale nechte dětem. Nakupte pytlík marshmalow a drobných bonbonů, a vyhlaste klání o nejzajímavěji nazdobenou bábovku. Odměna je jednoduchá – každý si ji může sníst!

Připravit dětem zábavu dá doopravdy práci. Snažte se rozložit síly mezi kamarádky a společně s dětmi si užijte i samy!


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.