VESELÉ KOLÍČKY

VIŠŇOVÉ A MERUŇKOVÉ KOBLÍŽKY
28.4.2016
PIKANTNÍ POMAZÁNKA Z CIZRNY
2.5.2016

ornament_01

Zabavit malé děti nějakou činností, není vždy lehké. V papírnictví jsem našla perfektní materiál, s kterým si poradí i ty nejmenší.

Jsou to plyšové drátky. Hebké a poddajné, takže s nimi dokážou pracovat i malé prstíky. Drátky jsou obalené plyšovými chloupky, které jsou příjemné na dotek. Prodávají se v nejrůznějších barvách, v neonových odstínech, a dokonce i s duhovými proužky. To nejjednodušší, co mě z drátků napadlo, jsou ozdobené dřevěné kolíčky na prádlo. Můžete samozřejmě pracovat i s plastovými kolíčky, které jsou krásně barevné a půjdou s drátky dobře dohromady.

Děti milují všelijaké bláznivé příšerky. Čím legračnější obličejík, tím lepší. Zakruťte pár drátků dohromady, až vzniknou jednoduchá křídla. Jdou tvarovat do spousty podob. Nakonec na kolíčky nalepte vykulená očka, a je hotovo.

Kolíčky se budou hodit třeba na uzavření sáčku se svačinou, na upevnění drobností v dětském pokoji, ale také třeba k dozdobení zabaleného dárku. Hlavní je, že si s dětmi najdete společnou chvilku ke hraní.

ornament_02

kolicky1

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Vážně jen pár kolíčků a plyšové drátky, které se prodávají v 50cm přířezech. Připravte si:

  • balíček plyšových drátků (papírnictví)
  • dřevěné nebo plastové kolíčky
  • plastové oči (některé jsou i samolepicí)
  • lepidlo a nůžky

Vezměte plyšový drátek a vyznačte si jeho střed. Přeložte ho na polovinu. V tomto místě ho později upevníte do kolíčku. Každou stranu drátku ozdobně zakruťte, buď do spirály, do kolečka nebo vytvarujte tvar křidélek. Podobně vytvarujte druhý drátek, který vytvoří spodní pár křídel. Potom oba drátky uprostřed svažte kouskem nitě, ale nemusí to být. V tomto místě je jednoduše přiskřípněte do kolíčku.

kolicky2

SBÍRKA MOTÝLKŮ

To je jen malá ukázka, jak se u kroucení drátků vyřádíte. Červený motýl není sestavený ze dvou částí, drátek lze také uprostřed překřížit (viz předchozí obrázek), a pak stočit do tvaru křídel. Možností je fůra. Spirálky jsem dělala tak, že jsem drátek natočila na silnější trubičku o průměru asi 2 cm.

kolicky3

SÁČKY SE SVAČINOU

Dozdobit sáčky se hodí třeba při dětské oslavě, kdy je můžete naplnit karamelami, nebo s nimi sepněte svačinu na rodinný výlet. U nás jeden z chlupáčů drží seznam nákupů na příští týden. Alespoň si všimnu…

Když zadní stranu kolíčku opatříte čtverečkem samolepky, můžete ho upevnit na lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.