POHODLÍ V LOŽNICI

SLADKÉ CHLEBÍČKY DO FORMY
14.1.2020
ZÁZVOROVÝ PUNČ PRO ZAHŘÁTÍ
16.1.2020

Ložnice je prostorem, v němž nemůžeme dělat žádné kompromisy. Na veškerém vybavení závisí kvalita našeho odpočinku.

Všichni víme, jak je spánek pro lidské tělo důležitý. Někdo se dobře vyspí všude a za všech okolností, ale mnohem více je lidí, kteří potřebují ke spánku klid a pohodlí:

pár tipů do začátku

  • Ložnice je obvykle první místností, kterou začínáme zařizovat v novém příbytku. Ať je doposud jakkoli provizorní, lůžko a kvalitní matrace se na místo stěhují okamžitě. Počítáme-li s tím, že budeme řešit nedostatek místa pro ukládání věcí, je dobré vybrat postel s celoplošným úložným prostorem. Při nákupu si rozvažte, zda budete k výklopným roštům přistupovat zpředu, tedy od nohou, nebo zda vyberete vyklápění do stran. Nezřídka je možná volba obou variant. Toto praktické hledisko ovlivní i výběr matrací; hned je jasné, zda si můžete pořídit matraci vcelku či matrace oddělené.
  • Současné antibakteriální matrace s jádrem z kvalitních pružných studených pěn poskytují oporu celému tělu a mají dlouhou životnost. Potahy, které jdou sejmout a kdykoli vyprat, přispívají k hygienickému komfortu společně se speciálním vláknem Tencel, z něhož se vyrábějí voděodolné matracové chrániče skvěle regulující vlhkost. Dokážou odvětrat více potu, než běžná bavlna.
  • Kvalitu přikrývek také ovlivňuje řada faktorů - zvažte, zda jste zvyklí spát v chladu, zda máte rádi francouzský typ přikrývky pro dva, preferujete-li peří nebo lehké přikrývky, které lze častěji vyprat, a v ne poslední řadě přihlédněte ke svému věku a zdravotnímu stavu. Určitě je vhodné počítat s tím, že lůžkoviny během roku vyměníte za lehčí apod.
  • Než dojde na barvy ložního prádla, stěn a koberců, budete mít před sebou ještě spoustu práce. Tento úkol je zcela individuální a závisí na vašem vkusu, temperamentu a pocitech. Podívejte se například na fotografie na našem e-shopu. Pomohou vám při rozhodování, kterou cestou se budete ubírat.
Určitě mi odpustíte nepřesný název pro prošívanou beránkovou přikrývku Helen s polštářem naplněným dutým vláknem. Přikrývku lze nazvat peřinou, protože tahle hebká a hřející věc skutečně slouží ke spaní. Komplet je potištěn metodou digitálního tisku zaručujícího vysokou kvalitu barev a jejich stálost. Povlak na polštář se zapíná na zip. Pokud se v noci potíte, pod chladivým mikrovláknem hladké strany se vám bude spát skvěle, zatímco imitace beránkového rouna zahřeje i největší zmrzlíky. Doporučené praní je při teplotě 40 °C: BERÁNKOVÁ SOUPRAVA HELEN, s prošívanou peřinou a polštářem se snímacím potahem je neodolatelná.
Dekorační závěsy EASY a velurové závěsy DANAÉ společně se speciálními zatemňovacími závěsy STOCKHOLM a OSLO, se postarají o váš ničím nerušený spánek nad ránem, i o usínání v nepříliš běžných hodinách. Zatemňovací závěsy typu blackout mají spoustu skvělých vlastností – stoprocentně zatemní místnost a zároveň fungují jako tepelná izolace. Díky speciálnímu zátěru materiál pomůže v létě udržet v místnosti příjemnou teplotu a v zimě brání průchodu chladného vzduchu. K efektnímu upevnění závěsů slouží všité narážecí kroužky o průměru 4 cm. Například jen závěsy Stockholm nabízíme v 6 zajímavých barvách. Určitě si vyberete i z ostatních kvalit.
Povlečení stačí jen otočit, a je tu zcela jiná ložnice! Výrobci proměnu vkusně podtrhli stylingem celého prostoru, ale tím je uplatnění černobílého dekoru ještě výraznější. Ložní prádlo je v prostoru důležité, protože dodá ložnici okamžitý efekt. Toto prádlo je zhotoveno z moderního broušeného mikrovlákna, které se vám odvděčí mnoha skvělými vlastnostmi - je hebké na dotek, dokonale prodyšné a minimálně se mačká, což ocení zvláště majitelé francouzských přikrývek: POVLEČENÍ DARKNIGHT ve standardní délce a variantě na francouzskou postel.
Také výběr tvaru polštáře je velice důležitý. Možná jste za život vyměnili už několik velikostí polštářů i typů výplní, a stále to není ono. Pokud spíte převážně na boku, pak vyzkoušejte speciálně tvarovaný polštář pro tuto polohu s rozměrem 52 x 40 cm. Je vyplněn antialergickým nadýchaným 3D polyesterovým vláknem, které polštář udrží stále ve správném tvaru. Potah z mikrovlákna se zapínáním na zip je snímatelný, a můžete ho prát na 30 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.