PEŘINY A POLŠTÁŘE ANEB POHODLÍ CO NENÍ VIDĚT

5 JEDLÝCH DÁRKŮ POD STROMEČEK
4.12.2018
SVÁTEČNÍ MISKA SE SVĚTÝLKY / ZE STARÉHO NOVÉ
6.12.2018

Můžete mít kvalitní matraci, a stejně se dobře nevyspíte. K tělesnému pohodlí patří rovněž komfortní přikrývky.

Však jste to mnohokrát zažili. V teplých peřinách je vám horko nebo vás tlačí vysoký polštář a ráno se probudíte s bolestí za krkem. Po takové noci skončíte jako princezna na hrášku. Aby vám bylo v noci krásně, musíte si vyhovět podle svého.

Každý z nás preferuje jiné požadavky na materiál, hřejivost i objem výplní, a v ne poslední řadě na praní  a celkovou údržbu. Nelze jinak, než začít s pečlivým výběrem, aby vaše investice přinesla ovoce. Kvalita dnešních lůžkovin má v repertoáru celou řadu benefitů. Pokrývky mohou být obohaceny o výtažky aloe vera prohlubující účinky spánku, nadýchaná mikrovlákna snižují hmotnost přikrývek, jsou odolná vůči mikroorganizmům a tudíž vyhovují alergikům, peří zase nejlépe hřeje a vyrovnají se mu snad jen sendvičové pokrývky vytvářející vzduchovou kapsu izolující teplo, a tkaniny z bambusového vlákna dobře odvádějí vlhkost od těla, takže vaše pokožka lépe dýchá a vy si v noci dokonale odpočinete.

Dozajista platí, že než si pořídit jedny univerzální lůžkoviny, je lepší střídat letní a zimní přikrývky. Léto příjemně prospíte například ve vzorovaných pokrývkách, které nemusíte povlékat, protože je vyperete komplet, a zimu strávíte jako za kamny v přikrývkách z pravé ovčí kožešiny. O jejich termoregulačních schopnostech ani nemusí být řeč. Při výběru vycházejte nejlépe z vlastních zkušeností s předchozí výbavou na spaní. A hledáte-li dárek pod stromeček, raději se poraďte s budoucími majiteli. Možná, že nevědí o všech kvalitách, které jim spánek může nabídnout.

S uvedenými typy přikrývek se snadno seznámíte prostřednictvím našeho e-shopu.

Oboustranně česaná vlna merino (merinové ovce jsou ceněné pro mimořádně jemnou vlnu) je příjemná k pokožce a okamžitě se přizpůsobí tělesné teplotě. Vytváří tzv. suché teplo, které ulevuje lidem trpícím revmatizmem. Mimo to zlepšuje krevní oběh a příznivě působí na ledviny a močové cesty. Lanolin, který přirozeně chrání vlákna vlny, odpuzuje nečistoty i bakterie, takže je ložní souprava vhodná i pro alergiky. Vlněné výrobky lze ručně vyprat na 30 °C v pracím prostředku, který rovněž obsahuje lanolin: SOUPRAVA POLŠTÁŘE A PŘIKRÝVKY Z MERINO VLNY, 2290 Kč.
V nabídce našeho e-shopu naleznete několik kompletů přikrývek a polštářů s lehoučkým antialergickým dutým vláknem, které neabsorbuje vlhkost a zajišťuje dobrou cirkulaci vzduchu. Pokrývky nejsou objemné a doma je můžete mít jako zálohu pro návštěvy nebo je v létě užijete na chalupě. Nemusíte je povlékat, protože je vyperete tak, jak jsou ušité: LETNÍ SOUPRAVA MATYLDA, 699 Kč.
Nedáte-li dopustit na tradiční výplně z peří, vybrali jste si k nočnímu odpočinku komfortní výbavu. Zvláště přikrývky s podílem prachového peří jsou hodně lehké a nadýchané, a rychle vás zahřejí. Při nákupu si všímejte několika detailů - svrchní sypek by měl být jemný, ale s pevně tkanou osnovou, aby nepropustil ostré části pírek. Kazetové prošívání s větší hustotou se postará o to, aby se peří v jednotlivých polích nepřesýpalo. Pokud má přikrývka po svém obvodu odšitý rám, okraje lépe zadrží teplo kolem vašeho těla: SOUPRAVA Z PRACHOVÉHO PEŘÍ, 3995 Kč.
Bambusové vlákno patří k novodobým textilním surovinám. Na omak je ještě příjemnější než bavlna, a také je odolnější proti množení bakterií (přírodní vlákno bez příměsí až o 75 %). Vedle ručníků, ponožek a nejrůzněji uplatněné pletáže se tkaniny z bambusového vlákna významně podílejí na výrobě ložního prádla. Vlákna dobře odvádějí vlhkost od těla, takže pokrývky zaručují vaší pokožce nedráždivé prostředí. Pokrývky můžete prát na 60 °C: SOUPRAVA BAMBOO, 1248 Kč.
Pokud jste se někdy podívali na mikroskopem zvětšené potvůrky zvané roztoči, pak zcela jistě uvítáte možnost vytáhnout proti nim do boje. Představa, že s námi bydlí v posteli, není moc příjemná. Výrobci naštěstí sledující stejný cíl, takže si dnes můžete pořídit prošívané peřiny s úpravou Actigard. Sypky jsou napuštěny speciální látkou, která roztoče aktivně odpuzuje, zabraňuje růstu bakterií a plísní, a zároveň pohlcuje nepříjemné pachy. Přikrývka s potahy ze 100% bavlny je naplněna dutým vláknem spirálovitého tvaru. Soupravu lze prát na 60 °C: PROŠÍVANÁ SOUPRAVA S ÚPRAVOU ACTIGARD, 1198 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.