SVÁTEČNÍ MISKA SE SVĚTÝLKY / ZE STARÉHO NOVÉ

PEŘINY A POLŠTÁŘE ANEB POHODLÍ CO NENÍ VIDĚT
5.12.2018
KOŠÍČKY S OŘÍŠKOVOU NÁPLNÍ
10.12.2018

Zanedlouho prostřeme svůj nejsvátečnější ubrus a stůl nazdobíme tak, aby všichni žasli. Kouzlo večera z nás dlouho nevyprchá...

Každoročně dekoratéři určí módní trend, který bude Vánocům udávat tón. Myslím, že milujete-li například červené a zlaté tóny, vpustíte je do svých domácností s celou parádou letos i napřesrok, i přesto, že jsou aktuální pastely. Málokdy se tím trápím, i když práce stylistů a textilních výtvarníků si nesmírně vážím. 

Jistěže si každoročně nebudete pořizovat nové stolní nádobí, když to zánovní vyjde z módy. Důležité je, najít pro slavnostní stolování nový impulz, který můžete objevit například v kuchyňské výbavě po babičce. Díky tomu bude blízký člověk po celý sváteční čas s vámi. Právě tak mi přišla při úklidu do ruky součást cukrářské formy - plechový věnec, který se vkládá do klasické dortové obruče. Taková pěkně tvarovaná věc, ke které chybělo pokračování. Protože ráda přisuzuji předmětům nové role, velice snadno vzniklo z této části formy cosi jako miska se stojánkem, do něhož můžete dát louskáček k ořechům, příbory k vánočnímu dezertu či spršku ubrousků na prostřený stůl. Protože by mi tu chyběla světýlka, zbytek jsem dokončila velice jednoduše. Aranžmá jsem obtočila jemným svítícím řetězem, a to vše zastřešil zlatě prošívaný ubrus s hvězdami, který si (mimo další vzory) můžete pořídit také. 

CO BUDETE POTŘEBOVAT PRO SVÍTÍCÍ ARANŽMÁ

Tak především část plechového věnce, v němž se nejčastěji peče bábovkové těsto. Můžete ho doma objevit také v provedení z litiny - ten by byl ještě úžasnější, případně se smaltovaným povrchem, často v modrobílé kombinaci. Vím, že tahle forma se vyskytovala v mnoha domácnostech a dodnes se stále vyrábí a prodává. Dále si připravte to, co si pro svou aranž představujete. Základ té mé tvoří:

  • vlašské ořechy
  • umělá panenská jablíčka (květinářství)
  • amaryllis a drobné bobule pro dokončení stolu
  • 2 ks světelných řetězů na drátkách, s bateriemi

DÍKY SVĚTÝLKŮM STŘÍBRNÁ MISKA ZEZLÁTNE

Mám ráda jednoduché věci, které s malým nápadem vyzní efektně. Už na začátku mi bylo jasné, jak skvěle se budou rozsvícená světýlka odrážet od středového komínku. Záleží na vás, co si na misku naaranžujete. Mohou tam být mandarinky, i některé druhy cukroví, nebo sušenky k silvestrovskému pohoštění. Svítící řetěz vydává studené světlo, takže ničemu neublíží, navíc, drátky jdou natvarovat tak, že se jen lehce vznášejí nad obsahem misky. Zbývá prostřít nový ubrus, a hosté mohou přijít...

Červený dekorační ubrus je hustě protkaný zlatými nitkami a plastickými zlatými hvězdami. Dekor ve stejném provedení můžete mít také v kombinaci bílé. Velikost ubrusu je 85 × 85 cm, a je vhodný pro dozdobení středové části velkého stolu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.