Vítejte u decoDoma!
Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.
Každý, kdo někdy stál v kuchyni, ví, že máloco dokáže zkazit chuť do vaření tak jako tupý nůž. Pižlání masa, chleba ani zeleniny totiž otráví i ty nejnadšenější kuchaře.
Ne, že by všechny moje nože byly vždy příkladně ostré, rozhodně se je ale snažím udržovat v kondici. A když jedu někam, kde budu muset vařit, vozím si své oblíbené naostřené nože s sebou, ať už je to dovolená s vlastním stravováním u moře nebo kamarádčina chalupa. Důvod tohoto mého, pro někoho nepochopitelného, počínání je ale kromě ostrých nožů ještě jeden a schovává se za slovem oblíbené. Možná taky máte ten nejlepší nůž na krájení cibule, chleba vždycky, ale vždycky krájíte tím velkým vroubkovaným a na zbavení jablka jádřinců máte ten trochu vykrojený se zahnutou špičkou...
Tak se pojďme společně podívat, jak o nože správně pečovat nebo jaký je rozdíl mezi broušením a ostřením.
Jaké články by vás ještě mohly zaujmout?