PŮSOBIVÁ GEOMETRIE
30.5.2018
AMERICKÉ LEDOVÉ POHÁRY
4.6.2018

Mandaly jsou známé jako lidstvo samo. Kruhové obrazce představují harmonické celky nesoucí určitou energii.

Po všechny věky hledali lidé rovnováhu, cestu k sebepoznání světa i svého nitra. Z původně náboženských obrazů vyskytujících se ve všech kulturách, kde znamenaly především komunikaci s bohy, se dnes mandaly staly nástrojem pro relaxaci. Možná jste se setkali i s tím, že psychologové využívají zjednodušený způsob interpretace podobných ornamentů v arteterapii. Mandaly lze sypat, kreslit, skládat ze střípků mozaiky i z přírodních materiálů.

Působivé rozvíjení pravidelně se opakujících ornamentů si vybrali za své také čeští výrobci kusových koberců firmy Grund. Kruhové koberce s dekorem mandal mají protiskluzovou úpravu, jsou prací a vybrat si můžete ze třech různých rozměrů. Menší tvary mohou zpříjemnit vaši koupelnu, většími koberci dokončete odpočivný kout v obývacím pokoji nebo jimi otevřete vstup do bytu. Vybírejte pozorně, na našem e-shopu naleznete koberce momentálně v 28 vzorech a barevných kombinacích.

VYBERTE SI PODLE SYMBOLIKY

O umístění koberce budete mít okamžitě jasno. Ale výběr barevných ornamentů může ovlivnit i jejich název. Každý z koberců má totiž svoji symboliku. O tom, zda je vám bližší koberec s názvem Poznání, Smysluplnost nebo Sebeláska, nejspíše rozhodne i cit. Z praktického hlediska vás bude zajímat to, že koberce mají rozměry 60, 80 a 100 cm, a téměř 2 cm vysoký vlas. V kondici je snadno udržíte běžným praním na 40 °C. A ještě jedna praktická rada na závěr:

Koberec umístěný do předsíně, případně užívaný vaším čtyřnohým kamarádem, spolehlivě zbavíte zápachu, když jej vyluxujete a důkladně posypete jedlou sodou. Nechte ji působit do druhého dne a potom koberec pořádně vysajte. Bude zase jako nový.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.