Vítejte u decoDoma!
Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.
Cukroví patří k nejkrásnější vánoční výzdobě a pečeme ho s láskou. Svůj sladký poklad si na svátky pořádně uložte, aby byl chutný do posledního drobečku.
Cukroví má - na rozdíl od jiných druhů pečiva - poměrně dlouhou dobu trvanlivosti. Obecně platí, že ideálně tvoří 4 až 8 týdnů. Od toho se odvíjí načasování pečení, ale to už v tuto chvíli máme za sebou. Pečete-li různé druhy cukroví, pak také víte, jak který druh uskladnit, aby se správně rozležel a zachoval si čerstvost i své aroma. Většinu svátečního pečiva doprovází vůně vanilky, ale také skořice, hřebíčku, pomerančové kůry, punče a rumu, i dalších voňavých ingrediencí, které mu dávají odlišný charakter. První zásadou je nesmíchat cukrátka do jedné krabice, protože by ztratily svou jedinečnost.
Jsou jednoduché druhy cukroví, ale pak také pořádně pracné. Špatným uložením bychom si veškerou práci úplně znehodnotili. Stojí zato zopakovat si pár zásad, díky nimž bude váš sváteční stůl plný těch nejúžasnějších dobrot. K jednotlivým receptům se proklikněte obrázky: