PROČ SI POŘÍDIT DIFUZÉR/AROMALAMPU

5 TIPŮ NA SLADKÉ ŘEZY NA PLECH
26.1.2021
ARANŽMÁ PRO MĚSÍC LEDEN: MÍSA Z LEDU
28.1.2021

Pohybujeme se ve světě plném virů a naší velkou snahou je ochránit svůj domov a rodinu. Difuzéry nám dokážou pomoct velice příjemným způsobem.

Jistě víte, že nedostatečně zvlhčený vzduch v prostoru je škodlivý a rizikový pro alergiky, děti i starší populaci. Kromě toho, že se nám hůře dýchá, například v noci nebo při nachlazení, sliznice jsou místem prvního kontaktu s alergeny, bakteriemi a dalšími cizorodými látkami, a nejsou-li dostatečně zvlhčeny, pak jsou mnohem zranitelnější. Přinejmenším se nám vrací rýma a ucpaný nos. Právě teď se nacházíme uprostřed zimy a méně větráme, méně chodíme na vzduch a v místnostech si často zatopíme o trošku víc. Je dobré myslet na pravidelné zvlhčování vzduchu, například pomocí difuzérů.

Difuzér je zařízení, které provoní prostor díky tomu, že rozptýlí esenciální oleje na molekuly, ty se spojí se vzduchem a snadno tak proniknou do lidského těla. Elektrické aroma difuzéry navíc fungují jako zvlhčovače, bývají barevně podsvícené, takže zpříjemňují atmosféru, a mají celou řadu funkcí. Můžete je přenášet z místnosti do místnosti, vzít si je na pracoviště k počítači, provonět si ložnici před spaním. Také vstup do předsíně kde pracuje aroma difuzér, je víc jak příjemný. Vhodně zvolená vůně eliminuje pachy z mokrých kabátů, obuvi apod. V neposlední řadě je difuzér vkusným bytovým doplňkem, protože se pyšní zajímavým designem. Vybrat si můžete z mnoha materiálů - od keramiky, po dřevo a minimalisticky působící plasty.

18574_zv1010_2_eshop_z1

Co potřebujete vědět při nákupu zvlhčovače vzduchu

Zajímejte se o objem nádržky, hlučnost, časovač a o údaj pro jak velkou místnost je přístroj určen

Základní funkce, které vás mohou při provozu přístroje zajímat:

  • časovač - nabízí intervaly v nichž je difuzér aktivní
  • automatické vypínání přístroje - kdy se difuzér sám vypne, jakmile se odpaří veškerá voda
  • nastavení intenzity zvlhčování - a tím také intenzity vůně
  • barevné podsvícení - pro relaxační cvičení, pro orientaci v šeru apod.

A dále údaje týkající se:

  • hlučnosti - pro tichý noční provoz je ideální hodnota nepřesahující 25 decibelů / pro meditaci i k práci jsou perfektní ultrazvukové difuzéry, které jen mírně šumí a jejich hodnoty se pohybují kolem 35 decibelů
  • velikosti místnosti, kterou je difuzér schopen provonět - hodnota kolem 15 m² postačí pro ložnici, předsíň či dětský pokoj / spojené prostory kuchyně a obývacího pokoje potřebují dosah 30-50 m²

Elegantním řešením je zvlhčovač vzduchu, který díky ultrazvukovým vlnám vytváří tzv. studenou páru (viz foto). Zásobník vody o objemu 1,2 l umožňuje jemné mlžení až po dobu 60 hodin, přičemž při vyprázdnění zásobníku se přístroj automaticky vypne. Zvlhčovač je vybaven 2 nastavitelnými režimy a je vhodný do místností o ploše do 20 m². LED prosvětlení nabízí 7 barevných odstínů: ZVLHČOVAČ VZDUCHU PERFECT AIR ZV1010.

18575_zv1020_3_eshop_z4

Aromaterapie jako klíč ke zdraví a pohodě

esenciální vůně vás zklidní, pomohou prokrvit sliznice a provoní domov

Difuzér se stane příjemným společníkem vašeho domova. Odstraní zápach po zvířecích kamarádech, vyčistí vzduch, podpoří imunitu a správně zvolená vůně dokáže odbourat stres, a navodit harmonické pocity. Vyberte si kvalitní čisté esenciální oleje, které mají antiseptické i antibakteriální účinky i pozitivní vliv na duševní a emocionální rovnováhu. Stačí 2 kapky do difuzéru a můžete relaxovat a nabírat síly. K nejoblíbenějším vůním patří:

  • eukalyptový esenciální olej - z listů blahovičníku, má silné antibakteriální a antivirové účinky, podporuje zdraví horních dýchacích cest a uvolňuje ucpaný nos při rýmě. Zároveň čistí vzduch, protože v něm dokáže zničit choroboplodné zárodky, a dezinfikuje. 
  • jasmínový esenciální olej - květinová vůně v aromaterapii významná pro své antidepresivní účinky
  • levandulový esenciální olej - má uvolňující účinky a zbavuje úzkosti, neboť v těle snižuje tvorbu stresového hormonu kortizolu

Zvlhčovač vzduchu Perfect Air ZV1020 (viz foto a galerie pod článkem) má zásobník vody o objemu 300 ml umožňující jemné mlžení až po dobu 10 hod. Při vyprázdnění zásobníku se přístroj automaticky vypne. Zvlhčovač je vybaven 2 nastavitelnými režimy a je vhodný do místností o ploše do 20 m². Pro svůj tichý provoz ho lze umístit do ložnice nebo k dětské postýlce.

18601_hum42_e_z2

Barevné podsvícení oživí prostor

jemné barvy pomohou dětem s usínáním i členům domácnosti s orientací v šeru

Chvilky, kdy jste sami se sebou a vychutnáváte si ničím nerušený klid, patří k vzácným okamžikům. Možná si je budete plánovat s větší pečlivostí, když si pořídíte romantický aroma difuzér s barevným podsvícením. Aby jeho chod byl bezproblémový a pro vás zdravý v celém slova smyslu, starejte se o něj a pravidelně ho čistěte. Oleje mohou po sobě zanechat lepkavý nános, který je-li starý, může uvolňovat do ovzduší škodlivé látky. Pravidelné čištění nejen prodlouží životnost přístroje, ale především si dopřejete zdravé dýchání: ULTRAZVUKOVÝ ZVLHČOVAČ VZDUCHU S LED PODSVÍCENÍM, s bezpečnostní pojistkou proti provozu bez vody.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.