DEKORAČNÍ MÍSA Z VĚNCE

DÝŇOVÉ PYRÉ S OŘECHY A OPEČENÝMI TOUSTY
7.11.2019
5x ZIMA SE ZÁZVOREM
12.11.2019

Nadpis nezní moc srozumitelně, ale přesně popisuje, co mě napadlo. Slavnostně vyzdobený stůl si připravíte naprosto jednoduše...

Když jsem si hrála s podzimním stolováním, kde jsem chtěla mít jako hlavní motto korpus věnce, podsunula jsem jeden z talířů pod něj. V okamžiku tu byla mísa, připravená na podzimní úrodu nebo na nejrůznější dekorace. Věnečky jsou sice všelijak nerovné, ale to nevadí. Jde jen o to, aby ovoce nebo aranžmá nepropadlo, a také o to, aby se dalo s miskou hýbat z místa na místo. Na stole je přece stále všechno v pohybu.

Tím, že věnec leží na talíři, můžete pod talíř pohodlně podsunout prsty a uchopit ho za okraj. Pořiďte si tedy korpus správné velikosti, s otvorem o trošku menším, než je talíř. Později ho využijete na spoustu způsobů při vyrábění adventního věnce a dalších bytových dekorací.

Talířovému servisu BEAUTY ve vřesových barvách podzim sluší. Představuji si na něm spoustu dobrých jídel, a pokud byste s ním chtěli i snídat, pak si pořiďte celou 30 dílnou sadu i se šálky.

CO BUDETE POTŘEBOVAT NA VÝROBU OVOCNÉ MÍSY

Talíř s korpusem není kompaktní, přesto se vzniklou miskou budete dobře manipulovat, jako s jedním celkem. Můžete ji kdykoli opět rozebrat. Připravte si:

  • mělký jídelní talíř
  • korpus věnce s otvorem o něco menším, než je talíř
  • libovolné ovoce nebo přírodniny, podle záměru
  • 3 gerbery se zkrácenými stonky
  • 3 plastové ampule na květiny s gumovými zátkami

MÍSU NAPLŇTE PODLE SVÝCH PŘEDSTAV

Korpus věnce umístěte nad talíř. Ovoce omyjte a nechte okapat na papírových utěrkách. Naaranžujte ho do vzniklého prostoru a chcete-li, přidejte živé květiny. Květy gerber šikmo seřízněte asi na 5 cm a každý stonek vložte do jedné ampule s trochou vody. Ampule slouží k uchování květin, například solitérních květů orchidejí. Pokaždé si je schovám, ale poprosíte-li v květinářství, jistě vám nějaké odprodají i bez rostlin.

dobré rady

Ovoce a čerstvé květiny vypadají pospolu nádherně. Možná však víte, že zrající ovoce odpařuje do prostoru etylen, který má na svědomí vadnutí živých rostlin. Proto není dobré nechat dlouhodobě vedle sebe vázu květin a například mísu jablek. Mám však tu zkušenost, že gerberám se v míse s ovocem nestane vůbec nic. Poté, co jsem je po pár hodinách vysvobodila z aranžmá a vložila do vody, ještě mi týden dělaly radost.

Pokud seříznete stonky květin pod tekoucí vodou, rostliny budou lépe přijímat živiny z konzervačních látek - platí pro květiny, které dáváte do vázy.

Chcete-li květiny udržet dlouho svěží, vložte konce stonků do vlažné vody. Lépe ji do sebe absorbují.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.